Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Posts filed under Исус Христос

Резултатът от отхвърлянето на Исус е нашето приемане!

А около деветия час Исус извика със силен глас: Или, Или, лама савахтани? сиреч: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?… А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. (Матей 27:46,50) За първи път Божият Син извика към Своя Отец и не получи отговор. Исус толкова се отъждестви с човешкото беззаконие, че безкомпромисната… (read more)

Честито Рождество Христово!

Честито Рождество Христово! Бихме искали да поздравим всички читатели с този изключителен празник, на който отбелязваме раждането на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Нека заедно се зарадваме и празнуваме, но и да не забравяме нито за миг, защо Той дойде на света – да пострада за нашето Спасение! Исус толкова ни възлюби, че се роди, за да живее… (read more)

Пътят към Бог

Когато съвестта ти се пробуди от действието на Светия Дух, започваш да виждаш по нещо от злотворността на греха; започваш да разбираш неговата мощ, тежестта на вината, която докарва, нещастието, което причинява; и започваш да изпитваш към него отвращение. Чувстваш, че грехът те е отделил от Бога, че си поробен под властта на злото. И… (read more)

Исус – пътя към спасението

Здравейте, казвам се Инна! Имах проблеми с наркотиците и търсех изход в света, но така и не можах да го открия там. Искам да ви разкажа моята история. Бях на 14 г., когато започнах да пуша марихуана и да пия алкохол. Така търсех изход от всичките си проблеми. Чувствах огромна празнота, която не знаех как… (read more)

Кръвта на Исус отмива ВСЕКИ грях

Една нощ по време на църковна служба една млада жена почувствала как Бог придърпва сърцето й. Тя откликнала на призива на Бог и приела Исус за свой Господ и Спасител. Младата жена имала много бурно минало, свързано с алкохол, наркотици и проституция. Но промяната в нея била очевидна. С течение на времето тя ставала все… (read more)

Имам ли любовта на Исус?

Много хора са писали за любовта и наистина това е най-прекрасното чувство, което човек може да изпита. Мислейки за любовта си зададах въпроса, по какъв начин Библията и Христос говорят за нея. Дали това е просто едно красиво чувство или по-скоро действие? Тъй като Любовта е отличителна и неизменна характеристика на личността на Бог, тя… (read more)

Исус изцелява – вчера, днес и утре

И Исус им каза: Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяко създание. Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен; а който не повярва, ще бъде осъден. И тези знамения ще придружават повярвалите: в Мое име бесове ще изгонват; нови езици ще говорят; змии ще хващат; а ако изпият нещо смъртоносно, то никак… (read more)

Ако все още не познаваш Исус, това писмо е специално за теб.

 ЗДРАВЕЙ ПРИЯТЕЛЮ!   Има Един Всемогъщ и Любящ Бог, Който те обича! Той е твой истински Отец! Той е Исус Христос – твой Господ и Спасител! Той е Свят Дух пораждащ всяка чиста мисъл светла и мечта в сърцето ти – ПРИЯТЕЛЮ! Без значение кокво си мислиш за Него, трябва да знаеш че Бог те… (read more)

Бог ме спаси – свидетелство на Соня Деспотова

„Желая чрез този мой разказ да отдам благодарност и слава на моя Господ Исус Христос, Който ме спаси от физическа и духовна смърт.” През целия ми съзнателен живот, дълбоко в себе си съм знаела, че има Бог, но никога не бях чела Библията и нямах реално общение с Него. По професия съм медицинска сестра. Преди… (read more)

Исус Христос – Бог на изцеления и чудеса

Как да получа изцеление? В Библията виждаме, че Бог не действа по шаблони. Тримата слепци бяха изцелени по три различни начина – Вартимей чрез вяра (Марко 10:46-53), другия чрез изгонване на демон (Матей 12:22), а третия чрез кал и умиване в къпалнята Силоам (Йоан 9:1-7). Замислял ли се беше? Прокажените също бяха изцелявани по различен… (read more)