Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Posts filed under Спасение

Резултатът от отхвърлянето на Исус е нашето приемане!

А около деветия час Исус извика със силен глас: Или, Или, лама савахтани? сиреч: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?… А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. (Матей 27:46,50) За първи път Божият Син извика към Своя Отец и не получи отговор. Исус толкова се отъждестви с човешкото беззаконие, че безкомпромисната… (read more)

Съобщение за пловдивските родители на деца от 2 до 5 години

Детска градина към евангелска църква „Светлина на света“ Пловдив обявява прием за почасово отглеждане на деца от 2 до 5 годишна възраст: – Работно време от 8 до 18 ч. – Осигурена храна и следобедна почивка. – Цена 10 лв на ден.

Чудо в лагера в Белене

„Точно както в древен Рим, така и в Белене кръвта на мъчениците породи вяра в Бога. Също и тук Господ показа Своята милост, давайки висота на вярата. Помощник-началникът на лагера Никола Найденов, под чието терористично управление толкова много невинни хора умряха, сега страдаше от терора на измъчващата го съвест. Твърдото държание на пастирите трябва да… (read more)

Пътят към Бог

Когато съвестта ти се пробуди от действието на Светия Дух, започваш да виждаш по нещо от злотворността на греха; започваш да разбираш неговата мощ, тежестта на вината, която докарва, нещастието, което причинява; и започваш да изпитваш към него отвращение. Чувстваш, че грехът те е отделил от Бога, че си поробен под властта на злото. И… (read more)

Исус – пътя към спасението

Здравейте, казвам се Инна! Имах проблеми с наркотиците и търсех изход в света, но така и не можах да го открия там. Искам да ви разкажа моята история. Бях на 14 г., когато започнах да пуша марихуана и да пия алкохол. Така търсех изход от всичките си проблеми. Чувствах огромна празнота, която не знаех как… (read more)

Как да се спася? Молитва, вяра или молитва с вяра?

Много хора питат: „Има ли молитва, с която мога да се моля, за да гарантирам моето спасение?” Важно е да помним, че спасението не се получава чрез рецитиране на молитва, или чрез произнасяне на определени думи. Библията никъде не пише за човек, който получава спасение чрез молитва. Казването на молитви не е Библейския начин за… (read more)

Ако все още не познаваш Исус, това писмо е специално за теб.

 ЗДРАВЕЙ ПРИЯТЕЛЮ!   Има Един Всемогъщ и Любящ Бог, Който те обича! Той е твой истински Отец! Той е Исус Христос – твой Господ и Спасител! Той е Свят Дух пораждащ всяка чиста мисъл светла и мечта в сърцето ти – ПРИЯТЕЛЮ! Без значение кокво си мислиш за Него, трябва да знаеш че Бог те… (read more)

Бог ме спаси – свидетелство на Соня Деспотова

„Желая чрез този мой разказ да отдам благодарност и слава на моя Господ Исус Христос, Който ме спаси от физическа и духовна смърт.” През целия ми съзнателен живот, дълбоко в себе си съм знаела, че има Бог, но никога не бях чела Библията и нямах реално общение с Него. По професия съм медицинска сестра. Преди… (read more)

Раят (и адът) са реални. Ти накъде си тръгнал?

Библията ни казва, че Рая е наградата, която очаква всеки един, който обича Бог и вярва в Исус Христос, Божият Син. В Писанието се говори много малко за рая, даже, апостол Павел казва така “Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, Всичко това е приготвил… (read more)

Адът (и раят) са реални. Ти накъде си тръгнал?

Съществува ли Ада – какво казва Стария Завет? Съществува ли Ада? Правилното библейско разбиране включва вярата в един истински, вечен и физически ад. Какво вярвате вие? Много е интересно да открием, че в Библията има повече стихове за Ада, отколкото за Рая. Ето няколко стиха в Стария завет за Ада. Данаил 12:2 заявява, “И множеството… (read more)