Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Archive for May 2012

Потърси Исус! – Свидетелство на Кирил Шидеров

Роден съм  през 1959 година. Това, което се случи с мен стана през месец септември 1993  година. Бях в селото на покойния ми баща в Хасковски окръг. Беше събота вечер.  Много ми се спеше, но когато си легнах, сънят побягна от мене. Започнах да  чувам стъпки по двора. Станах да изляза, но изведнъж ме обзе… (read more)

Притчите на Исус – как да ги разбираме?

66-те книги на Библията се състоят от разнообразни литературни стилове и похвати, включително и притчи на Исус. В действителност, Библията съдържа някои от най-ярките илюстрации, които, дори и независимо от всички духовни приложения, предизвикват широк спектър от емоции. Притчата е един литературен инструмент, използван в Стария и в Новия завет. Исус използва този метод най-често…. (read more)

Бог, дните на Ной и … настоящето

Днешните политически събития могат да доведат до система, при която един човек да управлява света В тези дни на изпълнение на пророчествата, се нуждаем от разбиране как да се подготвим за онова, което предстои. Ние трябва да изучаваме библейските пророчества, да различаваме кое се отнася към миналото, но е за поука и ръководство в настоящето,… (read more)

“Ближния” и любовта към него според Исус Христос

Божията любов е видима тогава, когато позволим на Святия Дух да действа на заобикалящата ни среда. Когато се задейства Святия Дух в християните – наистина се променя заобикалящата среда, около тези християни. Пример за позитивна промяна е притчата за добрия самарянин в Лука 10 глава. “И, ето, някой законник се изправи и Го изпитваше, като каза: Учителю, какво… (read more)

Покаянието пред Бог

Понеже Старият Завет е написан за наша поука (І Коринтяни 10:11), ще цитирам един текст, в който се вижда важна подробност, която за съжаление често се пренебрегва. Тя обаче, има голяма стойност пред Бог и може да ни донесе благословения, мир и още повече близост с Господа. Нещата, които ще разгледам, засягат сърдечното разположение на… (read more)

Библията и динозаврите

Вярно ли е, че историята на динозаврите е обвита в тайна? Някаква тайнственост обгръща динозаврите. Откъде са се появили? Дали са еволюирали? Наистина ли са живели преди милиони години? Какво се е случило с тях? Дали днес все още живеят някъде? Виждал ли е някога човек жив динозавър? И децата, и възрастните са еднакво очаровани… (read more)

Библията за мартениците, великденските яйца и обреди

Мартениците   Правенето на мартеници е само един от ритуалите, свързани с чисто езическия празник 1 март. По принцип с названието „мартеници” се е обозначавал специфичен обреден атрибут с основно предназначение на амулет. В този смисъл мартеницата представлява вид бяла магия за плодородие, женитба, здраве, която налагало определени изисквания при приготвянето й. Чрез мартеницата се… (read more)

Немският президент, който постави Бог на дневен ред

Той постави Бог на дневен ред от Хелмут Матиес       Случвало ли се е друг път в немския парламент да се повдигне темата за Бога, при това пред политици, журналисти и посетители?        Но в неделя, малко след 12 на обед, новоизбраният немски президент Хорст Кьолер ( в длъжност от 1 юли 2004 до 31… (read more)

Фиданка Стефанова – Господ Исус Христос ме изцели и освободи

Свидетелства  на Фиданка Стефанова от гр. Кюстендил , кв. Запад, бл. 69 Много хора  искат да се освободят от алкохола и цигарите, но не знаят как и къде да намерят  освобождението си от тези и други пороци. Господ Исус Христос казва: “Ако вие  пребъдете в словото Ми, наистина сте Мои ученици и ще познаете истината,… (read more)

Водно кръщение

Водното кръщение е неотлъчна част от спасението. То подпечатва нашата вяра в Исус Христос и Неговото дело на кръста. Много хора може би са кръстени като деца от своите родители. Те биха задали въпроса: – Това кръщение не е ли достатъчно? Ето, какво казва Исус Христос в Библията: – Който повярва и се кръсти ще… (read more)