Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Archive for June 2012

Исус Христос и прошката

Най-трудното нещо на света за християните е да простят. След всичките разговори за прошка, възстановяване и изцерение в църквите, много малка част от това наистина се демонстрира. На всички нас ни харесва да се мислим за миротворци, за такива, които помагат на падналите да се изправят, които винаги прощават и забравят. Но дори и най-духовните… (read more)

Бог е любов!

По време на последните Си мигове с учениците преди разпятието, Исус предупреди: „Някои от вас ще бъдат убити, други ще бъдат хвърлени в затвора, а всички ще бъдете преследвани” (виж Йоан 16:2). Какво послание за сбогом само. Учениците щяха да бъдат мразени, разглеждани като утайката на обществото! Но Исус им даде слово на напътствие. Кои… (read more)

Аз видях Исус Христос (Иван Бабулев)

АЗ ВИДЯХ ИСУС ХРИСТОС Спомени на Иван Бабулев, бивш милиционер РОДЕН СЪМ през 1925 г. в село Коларово, Благоевградско. Произлизам от източно-православно семейство. Никога не съм бил безбожник, но съм вярвал, както светът вярва – без да познава Бога. Още по време на събитията от 9 септември 1944 година членувах в СНМ, ДСНМ, Комсомола (ДКМС),… (read more)

Свидетелство за изцеление от множествена склероза

О, Господи на славата, ние идваме при Теб сега и всичко, което чакаме е Твоето помазание, благословение и Твоето изливане на благодат. Докосни сърцата ни, Господи, отвори умовете ни и ни помогни да приемем това, което Ти имаш да ни кажеш. Амин. Много благословена се чувствам, че съм и тази година между вас. Когато ме… (read more)

Има ли животът ти истинска основа?

На каква основа сме построили живота си? Кое е онова важно нещо, на което сме изградили ценностната си система, приоритетите си, поведението, практиките си и в крайна сметка – целия си живот? Исус каза: „И тъй, всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата… (read more)

Геологични доказателства за потопа

    Според Библията съществуването и състояниетo на нашата Земя е обусловено от два фундаментални факта от космичен характер: сътворението преди около 6000 години и всемирен потоп преди около 4300 години. Това е кратката геохронология на нашата планета, която се базира на простия запис в книгата Битие, в противовес на дългата геохронология, поддържана от еволюционната философия…. (read more)

Свидетелство за изцеление от Исус Христос

Сестра  Елена З. разказва: “От дете имах увереност, че има Бог. Но не смеех да се доближа  до Него, за да не увредя бъдещето на децата си. Така проспах много години,  докато през 1990 г. Духовното ми невежество едва не ме вкара в гроба.         Вече зная,  че през целия ми живот Бог е бдял… (read more)

Исус Христос спасява – свидетелство на бивша хиндуистка

Аз съм родена и израснала хиндуистка. Майка ми стриктно спазваше хиндуистката вяра и още в най-ранно детство вкорени в мен религиозността. Винаги съм вярвала в богове, в боговете на моята религия, и никога не съм се съмнявала или правила опит да погледна към друга.  През септември 91г. аз започнах на 4-годишен инженерен курс, който завърших… (read more)

Празният гроб на Исус Христос

Веществените Доказателства за Христовото Възкресение Възкресението на Христос е крайъгълния камък на християнската вяра. В 1 Послание към Коринтяните 15:14 ап. Павел казва: “Ако Христос не е бил възкресен, то празна е нашата проповед, празна е и вашата вяра.“ Въпреки че не е основана на виждане, християнската вяра не е сляпа вяра. Не е суеверие…. (read more)

Живот с Исус Христос

Каква е разликата между това да живееш живота си с Исус Христос и това да го живееш без него? Отстрани погледнато в хода на ежедневието сякаш няма някаква разлика – учиш, работиш, срещаш се с приятели, грижиш се за семейството си. Това че вярваш в Исус Христос или че не вярваш – не променя сякаш… (read more)