Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Archive for April 2019

Бог обича да използва “необещаващи” хора

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp   Здравейте, шампиони! Еремия 29:11-14 “Защото Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисли за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда. Тогава ще извикате към Мене и ще отидете и ще Ми се помолите; и Аз ще… (read more)

Светът не може да вземе това, което не е дал!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp   Здравейте, шампиони! Евреи 10:35-36 “И тъй, не напускайте увереността си, за която има голяма награда. Защото ви е нужно да издържите, та, като извършите Божията воля, да получите обещаното” В Евангелието Исус разкрива дявола като крадец (Йоан 10:10). Той е бил и винаги ще… (read more)

Вземете максимума от всеки сезон/време!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp Здравейте, шампиони! Йоан 4:35 “Не казвате ли: Още четири месеца и жетвата ще дойде? Ето, казвам ви, подигнете очите си и вижте, че нивите са вече бели за жътва.” “Пътуването” през живота е преминаване през различни сезони. Изкуството да живеем добре представлява умението да живеем… (read more)

Бъдете чудото

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp Лука 9:16-17 “ А той взе петте хляба и двете риби, и погледна към небето и ги благослови; и като ги разчупи, даваше на учениците да сложат пред народа. И ядоха и всички се наситиха; и дигнаха къшеите, които им останаха, дванадесет коша.” Много често… (read more)

Социалните медии: благословение или проклятие?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp Здравейте, шампиони! Матей 21:1-3 “И като се приближиха до Ерусалим и дойдоха във Витфагия при Елеонския хълм, тогава Исус изпрати двама ученици и им каза: Идете в селото, което е насреща ви; и веднага ще намерите вързана ослица и осле с нея; отвържете ги и… (read more)

Създадени с причина

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp Ефесяни 2:10 “Защото сме Негово творение създадени в Христа Исуса за добри дела, в които Бог отнапред е наредил да ходим.” Ефесяни 2 (9-10) ни открива, че ние сме продукт на Божието благоволение; че ние сме създадени от Него и за Него;  че ние намираме нашия… (read more)

Живейте според Божиите измерения! – част 2

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp Псалм 103:11-12 “ Защото колкото е високо небето от земята, Толкова голяма е милостта Му към ония, които Му се боят, Колкото отстои изток от запад, Толкова е отдалечил от нас престъпленията ни.“ Вчера разсъждавахме за измеренията на Божията любов към нас, които се боим… (read more)

Гордостта не ви е приятел (продължение)

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp 4 Царе 5:13-14 “ А слугите му се приближиха та му говориха, казвайки: Татко мой, ако ти беше заръчал пророкът нещо голямо, не би ли го извършил? Колко повече, прочее, като ти казва! Окъпи се и очисти се! Тогава той слезе та се потопи седем пъти в… (read more)

Планирани да цъфтим

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp Псалм 92:13-14 “Насадените в дома Господен Ще цъфтят в дворовете на нашия Бог. Ще бъдат плодоносни и в дълбока старост, Ще бъдат сочни и зелени;” Локалната църква е “дома Господен” и Бог обича Неговата църква. Когато решите и позволите вашия живот да бъде насаден в… (read more)

Църквата трябва да ви екипира за служение

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp Ефесяни 4:11-12 “И Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители, за делото на служението, за назиданието на Христовото тяло, с цел да се усъвършенствуват светиите.” Досега говорихме за нашия призив към добри дела, това че сме… (read more)