Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Днес е велик ден

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Захария 4:10

Защото кой презира деня заради малките работи?

Псалми 118:24

Този е денят, който Господ е сътворил; нека се радваме и се развеселим в него!

Досега разглеждахме въпроса, че не трябва да презираме деня, заради малки неща или начинания, но да се осмеляваме, да гледаме на тях с вяра и мъдрост. Разсъждавахме върху това, че трябва да виждаме бъдещата “реколта”, която ще се получи от сегашното семе, от нещата които може и да са малки в момента.

Забележете, че  в стиха от Захария се говори за това, да не презираме деня заради малки неща. Днешният ден е велик ден, когато избирате да живеете и да виждате нещата чрез вяра. Всяко огромно дърво (дъб) е произлязло от малък желъд, а всяка покорена “планина”, започва просто като малка стъпка в правилната посока. Когато се отдадем на Бог, ние започваме да живеем на принципа на трите сезона сеитба-време-жътва и във всеки момент, може да сме в един от тези трите.

Времето на малките начинания, когато виждаме единствено семето, са моментите в които няма жътва, която да видим и изживеем. Великото утре за което си мечтаете, се определя от вярата която изпитвате.

Идва ден, когато трябва да чакаме – помнете, в Библията пише, че трябва да имитираме тези които чрез вяра и дълготърпение наследяват обещанията, тези които знаят как да вярват и чакат, не тези които само знаят, как да вярват.

Идва и денят на жътвата, или проява на това за което сме мечтали. Това е денят, в който виждаме за какво сме отдали време и семе и денят, който търпеливо сме чакали. Това е велик ден, но трябва да приемете – всеки ден е велик ден, когато знаем за какво живеем в схемата семе-време-жътва.

Твърде много хора не са щастливи, освен ако не видят или докоснат големия краен резултат на момента. Бог иска да сме по големи от това и да бъдем хора, които не презират деня в който нещата са все още малки. Не презирайте деня в който сте, шампиони. Ако живеете по принципа на Бог семе-време-жътва, тогава днес (когато посеете семето и чакате) е велик ден, не само утре (когато видите жътвата). Затворете очите си и си представете жътвата, която ще има, тогава отворете очите си и се усмихнете на малкото семе, което ще я създаде. Никога не виждате раздразнени, разочаровани фермери да посяват семената си, защото те знаят как става – сеят, чакат, после събират жътвата. Хайде да се учим от тях, когато се стигне до това да възрастяваме неща в нашия свят.

Не презирайте деня на нещата, които изглеждат малки сега, защото един ден ще вървите през плодовете на тези малки неща, които ще са резултат от вашите дела, търпение и вяра.

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>