Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Вашите думи са семена

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Притчи 18 : 21

Смърт и живот има в силата на езика, И ония, които го обичат, ще ядат плодовете му.”

През последните дни говорихме за това, че не трябва да презираме малките неща и не трябва да се отказваме от начинанията си, като сме наясно, че голяма жътва може да се получи от малките семена. Думите са още едно нещо в живота, което можем да сравним със семената (малките неща), и езикът наистина е нещо което разпределя семената или дневното сеене на семена (думи) във вашият свят и света на другите хора.

Като при всички други примери които разгледахме, това също има позитивна и негативна страна, която зависи от думите (семената), които избираме да използваме! Притчи ни учат, че живот и смърт има в силата на езика. Уоу! Това са две много големи и много различни жътви. Коя от тях искате? Тогава посейте семето (говорете думите) които ще го направят.

Помнете, както физическо така и духовно – всяко семе ражда собствен плод. Сложете морковени семена в земята и ще поникнат моркови. Никога няма да получите различна жътва от семето, което сте избрали да посеете. По същия начин стоят нещата и с нашите думи (семената на устата ни). Ако искате да се уредите с жътва за живот, а не на смърт, тогава горете думи на живот; управляваите това което излиза от устата ви. Имате сила да затворите портата!

И това не се отнася само за нашият свят. Думите имат голямо въздействие върху живота и на другите, така че се уверете, че винаги сте подбрали думите си с добря воля, вяра и надежда. Думи които изграждат, а не събарят икарат хората да продължават и да не спират.

Тези малки семена наречени “думите които избираме да изговаряме“ имат сила да изграждат или събарят. За какво ще използвате вашите думи днес?

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>