Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Насадените ще цъфтят

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Псалми 92:13-14

“Насадени в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог. Ще бъдат плодоносни и в дълбока старост.”

Местната църква е “Дома на Господа“, и Бог обича неговата църква. Когато отдадете живота си на това да бъде посяти в нея, вие се “уреждате” да бъдете благословени и да процъфтявате през вашия живот. Да бъдете посяти значи, че вече не минавате през църквата само за да посетите, а по-скоро  да разопаковате куфарите си и наричате църквата дом.

В тези стихове Бог използва градинарска терминология, за да ни помогне да разберем, как Той желае да бъдем свързани с Неговия дом – местната църква. Забележете, че обещанието за процъвтяващ живот принадлежи на тези, които са посяти вътре, а не тези които само я посещават.

Всеки градинар ще ви каже, че когато растението не е в саксия, а е засято в почвата на цветната леха, чак тогава ще започне на ражда плод. Ако случайно поставите цвете в саксия на неговата алея, то тогава то не може да се възползва от всичката полза, която се съдържа в почвата. По същия начин ние се свързваме с Неговия дом. Трябва да бъдем посяти, за да можем да пуснем корени, които да извличат от полезните материали на почвата.

Велики обещания за “Посятите“:

  1. Вашият живот ще продължи да ражда плод и ще бъде “много плодоносен“, дори когато сте възрастни
  2. Вашият живот ще остане свеж, трептящ, и процъвтяващ, докато другите около вас увяхват.

Местната църква е и ще бъде святата алея на Бог. Намерете местна църква изпълнена с живот, посейте се в нея и ще видите невероятен растеж във всяка област от живота ви. Посейте семейството си в нея и гледайте как Господния трепет и цъфтеж избухва в тях. Помнете, местната църква изпълнена с живот остава великия план на Господ за промяна на света и е онова, на което Той се е посветил да създаде на земята (Матей 16:18)

Бъдете благословени! Посейте се и останете посяти!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>