Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Най-важните неща …. най-напред!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Матей 6:32-34

“(Защото всичко това търсят езичниците), понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това. Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави.”

Не е грешно да търсите или стремите към различни неща, но винаги първо трябва да сте настроени да търсите царството на живия Бог и Неговата справедливост. Да търсите първо Него. Когато правите това, Бог обещава, че всичко което ви е необходимо, ще ви бъде дадено от Неговата ръка.

Горните стихове започват с предупреждение, какви да не бъдем: те казват, че не трябва да бъдем като тези, които не познават Бог. Като тези които прекарват и отдават живота си, за да се сдобият с това което мислят, че им трябва, за да изпълнят това което мислят, че трябва да направят с живота си. По-скоро осъзнайте, че вече сте съвършенни в Него и когато отдадете живота си на това да търсите Царя и Неговото царство, всъшност живеете всеки ден от началната точка на съвършенството и успеха.

Също знаем, че “Бог знае от какво имаме нужда и какво искаме“ и когато Го направите най-голямата ви цел, Той ще направи така, че живота ви да получи всичко от което има нужда. Това ни изправя пред постоянния избор  и днес: ще прекараме ли живота си, желаейки да получим нещата които ни трябват, или ще направим Бог най-голямата си цел и ще гледаме как Той спазва обещанието си и свободно ни дава това което ни трябва?

Всичко завършва с изключително важната мисъл  - да не се боим. Начинът да прекратим притесненията и да повярваме в Бог, да Му повярваме за неизвестния живот, който ще изживеем. Всеки един от нас може да започне следващия ден с дръзновение вместо със страх, когато сме направили тези обещания наша реалност – “Боже, като те поставям на първо място в живота, ти се доверявам да ми дадеш всичко от което имам нужда, независимо дали материално, или духовно.“

Хей, шампиони, не се самоунищожавайте, опитвайки се да получите това, което Бог иска да ви даде, а просто се престрашете и първо Го потърсете!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Най-важните неща …. най-напред!

  1. [...] търсите или стремите към различни неща, но винаги… (read more) Tags: Закон право вяра проповядване, Най-важните, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>