Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Предайте онова, което обичате в Неговите ръце!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Лука 23:44-46

“А беше вече около шестият час, и тъмнина покриваше цялата земя до деветия час, като потъмня слънцето; и завесата на храма се раздра през средата. И Исус извика със силен глас и рече: Отче в Твоите ръце предавам духа Си. И това като рече, издъхна.”

Забележете, че в последните моменти на кръста Исус се е молил. В тези моменти когато животът, който е познавал, е щял да свърши и Той е щял да превземе и победи самата смърт, Той се е молил “В твоите ръце отдавам своя живот“. Защо се е молил така? Просто: Той е знаел, че Неговия Баща е можел да запази това, което Му е било предадено сигурно и то да има определено бъдеще. Ние сме мъдри, когато отдаваме нещата от които се интересуваме в сигурните ръце на Бог.

Всяка сутрин когато изляза на разходка и молитва, това е нещото което обичам да правя: да отдам в Неговите ръце хората в моя свят, които имат значение за мен и нещата с които трябва да се справя. Предавам живота си, жена си, брака си и децата си, знаейки, че Той е способен да свърши по-добра работа с пазенето им отколкото мен. Докато седя и гледам новините, слушайки какво се е случилопо света, намирам мир от факта, че Бог е този който пази това, или нека да кажа тези, които съм му отдал. Когато се стигне до деца, имам пет: едно момче и четири момичета. Понякога искам да принтирам тениски за момичетата ми и да ги карам да ги носят, когато излизат. Тениски на които пише “Това е моята дъщеря, нарани я и ще те намеря с резачка и ще те измъчвам!“ – но знам, че това не е правилно! Знам също, че по-доброто нещо, което трябва да направя, е да ги посветя на Този, който може да ги предпази от всякаква вреда. Този който никога не задрямва и не спи.

Поглеждам проблемите с финансите в държавата днес и интернационалните банкови проблеми, които унищожават увереността, която повечето хора са имали за техните финансово бъдеще . Да ви кажа истината, не искам да съм този, който се оправя с тази част от живота ми. Чувствам се много по-спокойно, когато отдам краткосрочните и дългосрочните снабдявания на живота ми и тези на семейството ми, в ръцете на Онзи, който е винаги с един скок напред. Бог е способен да поддържа мен и моето имущество и семейство, независими от това, което става във финансовия свят и проблемите, пред които той е изправен. Той е направил така, че Исак е просперирал в глад, Той е нахранил Неговите пророци чудодейно и в много чудни истории за вдовици. Той е способен да пази мен и вас, когато отдадем всичко, което сме на Него.

Три дни след днешния откъс Исус е отворил очите си победоносно. Той е навлязъл в коридорите на смъртта, знаейки, пред какво е щял да се изправи и независимо колко ужасяващо е било то, не е било възможно да го удържи. Защо? Защото животът му е бил поставен в ръцете на Бог, а в Божиите ръце нещата имат бъдеще.

Всяка сутрин се предавайте в ръцете Му, отдавайте Му това което сте, това което обичате и всичко което имате, а след това се отпуснете, докато всички около вас се страхуват.

Бъдете благословенни и пазени от Бог!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>