Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Създадени с причина

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Eфесяни 2:8-10

“Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами нас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой. Защото сме Негово творение създадени в Христа Исуса за добри дела, в които Бог отнапред е наредил да ходим.”

Вчера сравнихме нашите животи с този на първия мъж – Адам и установихме, че като Адам ние също сме плод на труда на Бог; Ние гледаме на съществуването си, като резултат на Неговите планове, творческо умение и правда, а не наше дело или изпълнение. Нека да разгледаме това.

Когато Бог е направил Адам, той бил ли е създаден, за да седи в градината и да бездейства? Или е имало причина за неговото съществуване? Очевидно не е бил направен, за да седи а по-скоро да се занимава с градината (картина на царството на Бог). Той е бил дарен с власт и отговорност, върху Божиите притежания и се е чувствал пълноценен, грижейки се за него, независимо че е бил плод на труда на Бог и част от Неговото семейство. Ние трябва да осмислим това, че той е имал духовни и практични отговорности. Представете си какво е било да отглеждаш рая – сеене, прибиране на реколтата, кастрене и усъвършенстване, за да може да разберете, че е имало процеси в неговият живот, създаден от Бог. Отново, вярвам че тези стихове от Ефесяни ни учат, че трябва да има процеси и в нашите животи създадени от Бог, защото ние също сме създадени за добри дела (или да кажа “Божий дела“). Както Адам, ние също сме били дарени с това да наглеждаме Божиите притежания – вече не градина наречена Рай, а по-скоро Неговото настояще  и особено църквата и нейните дела и проекти.

Адам не е бил направен просто да седи, нито пък ние. Не говоря за робство или задължителни отговорности, а по-скоро за това да имаме разбиране за правда основана на благодатта, на привилегията заради която трябва да си партнираме с Бог в това, което Той прави и мечтата която Той има за нашето поколоение. Основната разлика е мотивацията – защо правим това, което правим?

Лично мен ме развълнува мисълта, че съм бил създаден от Бог с цел, зощото мисълта че Той ме е направил просто да седя е скучна. Отново, нека подчертая, че разбиране или изпитване на откровение за благодатта не трябва да предизвиква мързел, а по-скоро ефективен начин на живот, който е в основата на знанието на завършената работа на Христос. Ние не правим това, за да вземем нещо, а по-скоро защото разбираме, какво имаме. Ние разбираме, какво Той ни е дал чрез Бог и Неговата доброта.

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Създадени с причина

  1. [...] за добри дела, в които Бог отнапред е наредил да… (read more) Tags: новини, причина, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>