Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Гледайте кранчето, не маркуча!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Филипяни 4:19

А моят Бог ще снабди всяка ваша нужда според Своето богатство в слава в Христа Исуса

Тук виждаме как Павел гарантира, че ще има снабдяване за много хора, които щедро са го подкрепяли, докато той е разнасял евангелието в нови места. С увереност той обявява на тези щедри хора “моят Бог!“

Обожавам тона на увереност, който е имал Павел, това че той е знаел, кой представя и на какво е способен Той. След това Павел обещава, че неговия Бог ще им снабди всяка нужда, според Неговата свята изобилност. Но забележете, че той не им казва как ще стане, кога ще стане, или кой и какво ще използва, за да направи така, че това да се случи. Това което Пол е правил, ги е карало да гледат към крана, а не към маркуча закрепен към него. Да гледат на източника, а не на проводника.

В моята градина имам външно кранче и маркуч, който е закачен за крана. Целта на маркуча е да предава това, което кранчето подава. Би било лудост да поставя моето доверие в този маркуч или всеки друг маркуч и да игнорирам или да не отдавам достатъчно внимание на кранчето, за което маркуча е закачен. Защо? Защото кранчето е източника; маркуча е само това което доставя това което кранчето предоставя. От маркуча няма никаква полза, ако няма кранче.

Това е важен урок, когато се стигне до това да разбираме Бог и Неговото снабдяване в нашия живот. Той използва различни хора и неща в различни моменти, за да ни снабди с Неговите провизии. Трябва да се научим, никога да не гледаме или да поставяме вярата си на някой маркуч , който Той използва, или преди е използвал, а в Него. Не ме разбирайте погрешно; винаги бъдете благодарни на маркуча който се използва, но в същото време дръжте вярата и очакванията си в кранчето (източника).

Знам, че в моето служение и в моя живот винаги имам нужда от различни неща от Бог. Предполагам, че това е така, защото аз съм мечтателен лидер, със сърце насочено към това да бута винаги напред. Обикновенно имам нужда от Бог, за да се сдобия с Неговите провизии. В течение на служението си, съм Го виждал да използва много други маркучи (хора), за да върши това. Когато Бог използва определен маркуч е лесно, следващия път когато сте в нужда, погледнето отново маркуча и това е точно нещото, което ви казвам да не правите. Да, Бог може да използва маркуча отново, за да снабди вашата нужда, но също може и да не го направи. Може да избере друг. Това само да гледаме към маркуча, който Той е използвал предния път, е като да сложим нечестно напрежение върху този човек, напрежение което не трябва да съществува. Също така ви кара да не живеете и вървите с вяра по отношение на това, което Бог е приготвил за вас. Както Пол е обещал на тези хора, ние трябва да запомним: той не е казал, кой Бог ще използва, как или кога ще го направи, а просто е казал, че неговият Бог ще го направи.

Както вече казах, бъдете благодарни за маркуча който Бог използва, но не поставяйте вярата или доверието си в този маркуч. По-скоро дръжте очите си съсредоточени върху крана (Бог). Също така помнете, че това не е еднопосочна улица – не става въпрос само за това, как Бог използва хора да бъдат маркуча и да “доставят” нещо за някой друг. Бъдете готови да бъдете неговия маркуч понякога!

Бъдете благословенни! Каквото и да ви трябва, аз знам, че Бог е спобен да ви снабди.

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Гледайте кранчето, не маркуча!

  1. [...] е разнасял евангелието в нови места. С увереност… (read more) Tags: Гледайте, кранчето,, маркуча!, не, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>