Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Вие сте завършени

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Колосяни 2:9-11

Защото в Него обитава телесно всичката пълнота на Божеството; и вие имате пълнота в Него, Който е глава на всяко началство и власт. В Него бяхте и обрязани с обрязване не от ръка извършено, но с обрязването, което е от Христа, като съблякохте плътското тяло

Хора които не познават Бог като техен Създател и Господар, се опитват всекидневно да намерят пълнотата. Те обикновено започват нови връзки, търсейки я, или си купуват нова неща, посещават повече курсове и т.н. Обикновено обаче, когато те са свършили всичко това, все още не чувстват пълнота. Това не трябва да се случва и при нас. Ние трябва да живеем, чрез осъзнаване и разкриване на нашата пълнота, че ние сме завършени в Него. Съюзът ни с Бог и само това е нещото, което ни е отнело цялата празнота и ни е направило завършение във всичко.

Ние не трябва да се стремим, като тези които не познават Бог, да търсим пълнота в нещо друго, а по-скоро трябва да осъзнаем, че вече сме завършени и изпълнени в Него.

Цялата световна система за реклама работи на простата основа да убеждава хората, че им липсва нещо, или имат нужда от нещо друго, за да бъдат това, което трябва да станат. Списания, реклами, телевизия и билбордове ни изпращат съобщението : “Купете си това и ще бъдете щастливи и завършени“. Не ме разбирайте погрешно – хубаво е да пазаруваме, но пазаруването никога не трябва да бъде с цел, да се сдобием с пълнота.

Христос ни е направил, завършил и изпълнил с Неговата смърт, погребение и възкресение и всеки един от нас трябва да почва всеки нов ден, знаейки, че сме вече завършени в Него. Когато разберете това, дори най-великите рекламни кампании губят влиянието си над вас. Особено когато се стига до връзки в вашия живот, никога не трябва да се стремите да мислите, че ще намерите пълнотата си в тях, защото това може да бъде опасно. Най-здравословните връзки на които съм бил свидетел са тези, в които двамата влюбени са се съединили, знайки че вече са завършени в Христос. Ако навлезете в каквато и да е връзка, чувствайки се празни, много често може да започнете да искате от другия човек нещо, което не може да ви даде, а само Бог може. Да, двама стават едно когато се обединят, но това винаги работи най-добре, когато двама завършени хора станат едно ново.

Затова помислете за днес – от къде трябва да спрете да търсите пълнота? Отново – намерете я в Христос! Какъв прекрасен начин да започнем деня: пълнота!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>