Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Как да се спася? Молитва, вяра или молитва с вяра?

Много хора питат: „Има ли молитва, с която мога да се моля, за да гарантирам моето спасение?” Важно е да помним, че спасението не се получава чрез рецитиране на молитва, или чрез произнасяне на определени думи. Библията никъде не пише за човек, който получава спасение чрез молитва. Казването на молитви не е Библейския начин за спасение.
Библейският метод за спасение е вяра в Исус Христос. Йоан 3:16 ни казва: „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.” Спасението се придобива чрез вяра (Ефесяни 2:8), с приемането на Исус за Спасител (Йоан 1:12), и чрез пълно уповаване единствено на Исус (Йоан 14:6; Деяния 4:12), а не чрез рецитиране на молитва.
Библейското послание за спасение е просто и ясно и същевременно удивително. Всички ние сме съгрешили срещу Бог (Римляни 3:23). Никой друг освен Исус Христос не е живял целия си живот без да съгрешава (Еклесиаст 7:20). Заради греха си ние заслужихме осъждане от Бог (Римляни 6:23), и тази присъда е физическа смърт, последвана от духовна смърт. Заради нашия грях и наказанието, което той заслужава, няма нищо, което да можем да направим сами, за да станем праведни пред Бог. В резултат на Неговата любов към нас, Бог стана човешко същество в личността на Исус Христос. Исус живя съвършен живот и винаги учеше истината. Човечеството, обаче, отхвърли Исус и Го уби, като го разпъна на кръст. Чрез това ужасно дело, обаче, Исус умря вместо нас. Исус понесе товара и присъдата на греха върху Себе си и умря вместо нас (2 Коринтяни 5:21). След това Исус възкръсна (1 Коринтяни 15) и доказа по този начин, че Неговото заплащане за греха е достатъчно, и че е победил греха и смъртта. В резултат на жертвата на Исус Бог ни предложи спасение като дар. Бог призовава всички нас да променим нашето отношение към Исус (Деяния 17:30) и да Го приемем като пълното заплащане на нашите грехове (1 Йоан 2:2). Спасението се придобива чрез приемането на дара, който Бог ни дава, а не чрез произнасянето на молитва.
Това не означава, че молитвата не може да участва при получаването на спасение. Ако разбирате евангелието, ако вярвате, че е истина и сте приели Исус като вашето спасение, е добре и подходящо да изразите тази вяра пред Бог в молитва. Общуването с Бог чрез молитва може да бъде средство да напреднете от приемането на факти за Исус към пълното уповаване в Него като Спасител. Молитвата може да се свърже с действието на полагане на вярата ви за спасение единствено в Исус.
Отново, обаче, е изключително важно да не основавате вашето спасение върху това, че сте казали молитва. Рецитирането на молитва не може да ви спаси! Ако искате да приемете спасението, което се предоставя в Исус, положете вярата си в Него. Напълно уповавайте в Неговата смърт като достатъчната жертва за вашите грехове. Напълно разчитайте единствено на Него като на ваш Спасител. Това е Библейският метод за спасение. Ако сте приели Исус за ваш Спасител, във всички случаи се молете на Бог. Кажете на Бог колко сте благодарни за Исус. Принесете възхвала на Бога заради Неговата любов и жертва. Благодарете на Исус за това, че умря за вашите грехове и осигури спасение за вас. Това е Библейската връзка между спасението и молитвата.

2 Responses to Как да се спася? Молитва, вяра или молитва с вяра?

  1. On August 2, 2014 at 14:03 Dessie Zagorcheva said:

    i accept God in my heart forever

  2. On September 23, 2014 at 04:21 KERA said:

    VQRVAM V BOG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>