Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Царството е нашето съобщение

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Лука 9:1-3

“Исус събра дванадесетте апостола и им даде сила и власт да прогонват демони и да лекуват болести. След това ги изпрати да провъзгласяват Божието царство и да лекуват болните, като им каза: „Не взимайте нищо за из път – нито тояга, нито торба, нито хляб, нито пари. Излезте само с дрехата, която е на гърба ви.”

Когато хората ни чуват, или ни срещат, те трябва да чуват звука на словото или царството на Бог. Всяко друго царство, което нашите животи могат да представят, трябва да е на второ място, след това което царува и винаги ще царува, докато другите се провалят. Забележете, че първото нещо което първите проповедници са били изпратени да проповядват е било съобщението на царството – трябва да бъдем сигурни, че това още е нашето съобщение и днес. Не се притеснявайте, това не пренебрегва Исус, защото когато има царство има и цар, и когато ние споделяме съобщението за царството, споделяме съобщението за Неговия цар и Неговото право и царуване в този момент.

Съобщението на царството е силно съобщение, което освобождава хората за съдържателен начин на живот. Освобождава ги от това, което те са знаели и търсели досега, от неща които може да са ги определяли досега в пътешествието им през живота. Истината е, че хората винаги живеят в това, на което са били изложени през техния живот, докато не дойде нещо ново извън “балона на опита“ и предложи нещо ново. Царството на Бог идва като път с нови по-големи и по добри опции за цялото човечество, но помнете, че винаги трябва да се махнете от някъде, за да отидете другаде. Затова Исус каза, че трябва да се покайваме – “мислете различно“ за да видите неговото царство.

Обожавам мисионерските пътувания, защото те отвеждат хората извън всичко, което за познавали или са изживяли досега в техните животи към опит от по-голям свят. Когато видят и усетят нови неща, те не могат да се върнат към предишната си личност, защото сега тя е твърде малка и техните мирогледи са се разширили. Хора които са изживявали злоупотреба или измислена религия, остават задържани от ефекта й, докато друго мнение или впечатление за друг начин на живот изкочи като път, за да ги освободи и да ги закара на по-добро място за живот. Това прави словото – минава през места на задържане и затваряне и освобождава хората, за да живеят на по-голямо място и им предлага път към по-голямо и по-добро изживяване на живота и любовта.

Така че помнете – ние трябва да проповядваме за царството и докато правим това, животи ще бъдат освобождавани. Съобщението което споделяме, е поканата към нов път за хора, които искат да заживеят по-добър живот, от който са живели досега.

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Царството е нашето съобщение

  1. [...] нищо за из път – нито тояга, нито торба, нито хляб,… (read more) Tags: Нашето, новини, съобщение, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>