Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

История без край

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Йоан 14:12

Истина, истина ви казвам, който вярва в Мене, делата, които върша Аз, и той ще ги върши; защото Аз отивам при Отца.”

Тези велики думи изречени от Исус потвърждават факта, че може да очакваме, да се случат велики неща в живота ни в настоящето. Тези обещания не са били само за първите ученици, на който са били казани, а за всички ученици които поставят вярата си в Исус, през всички идни поколения.

Книгата на деяния всъщност все още не е завършена. Нейните глави в които са записани делата на ранните вярващи може да са завършени в Библията, но те не са завършени в историята. Не са завършени, заради  непрекъсващата дейност на онова, което Бог е продължил да прави чрез вярващите от тогава. Защо? Защото книгата може и да е наречена “Деяния на апостолите”, но би могло да се нарича и “Дeянията на Светия Дух”, които се случват в живота на онези, които вярват в Исус (може би това заглавие е твърде дълго, нали!) Но това е истината – същият Дух, който е бил в тях е и в тези, които вярват в Исус днес. Кой знае каква глава следва …. все пак е същата история!

Искам да споделя с вас един от двата най-мили комплименти, които са ми правили. Той е от моя девет годишен син Итън. Един ден карахме към църква  и го попитах дали обича Бог. Той отговори: “Да, татко, обичам и теб.“ След това той спря и помисли и след това каза, “Знаеш ли тате, мислех си, ако някога добавят нова книга в Библията, че ти ще бъдеш в нея!“ Уоу, какъв комплимент. Моята надежда също е това, което той каза да стане реалност. Защо не?

Същият Дух който е бил даден на ранната църква е даден и на нас. Те са видели невероятни неща, когато са Му позволили да тече в техния живот и тези неща са били записани в книга. Така че ако Той е същият Дух, който е сега, защо да не виждаме и ние велики неща? Добре е да знаем, че макар нещата които видим, може да не бъдат записани в книга наречена Библия, те се записват в рая. Помнете – Исус е казал, че ще видим по-велики неща. Започнете да ги очаквате!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to История без край

  1. On July 14, 2022 at 09:00 История без край – Evangelsko.info said:

    [...] очакваме, да се случат велики неща в живота ни в… (read more) Tags: без, история, край, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>