Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Казвате го най-добре, когато не казвате нищо (продължение)

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Марк 15:3.5 

И главните свещеници Го обвиняваха в много неща. А Пилат пак Го попита, казвайки: Нищо ли не отговаряш? Виж за колко неща Те обвиняват! Но Исус нищо вече не отговори, така щото Пилат се чудеше.

Нека помислим отново за силата на мълчанието и да погледнем тези стихове от Матей.

С мълчанието си, Исус е впечатлил Пилат, но по-скоро е изпълнявал това което пророкът Исая е пререкъл за Него. Потвърждавал е неговата самоличност (този който е бил), на тези които са имали уши с които да слушат и очи с които да виждат.

Исая 53:7

Той беше угнетяван, но смири Себе Си, И не отвори устата Си; Както агне водено на клане, И както овца, която пред стригачите си не издава глас, Така Той не отвори устата Си.”

Исус е знаел точно какво е правил и е бил способен да се довери на неговия Бог в това. Добър урок за ръководство е, че когато знаем какво правим, няма причина или цел да го обесняваме на всички.

Сигурен съм, че както аз и вие сте се научили, когато говорим, а не трябва, може да стигнем до ситуация, в която се опитваме да изпълзим от дупката, в която не е трябвало да влизаме. Някога изпълзявали ли сте от безсмислени дупки? Не можете да променяте миналите, но можете да се спрете да копаете други в бъдеще.

Ако Исус е бил започнал разговор по отношение на това защо е правил всичко, Той я щял да прекрачи пророчеството на Исая, което е било за това кой е бил и какво го е поставило на място, на което е можел да застраши изкупителния план, който е щял да се случи. Като не е обяснявал с думи кой е бил, или за неговите дела, той по-ясно е показал, че е бил този който Бог е избрал да изкупи света, според пророчеството на Исая. Неговото мълчание е било осъществяването на Библията и евреите, които са били там гледайки, са щяли да разберят това и да виждят пророческото осъществяване да се случва пред очите им.

Урок по ръководене:

Като ръководим живота си чрез Бог, нека бъдем мъдри с нашата реч:

  1. Имайте различни отговори за различните хора, в зависимост от това кои са те в живота ви и в дадената ситуация.
  2. Помнете, различните хора могат да се справят с това, да знаят различни неща. С какво могат да се справят? Не им давайте това, с което не могат!
  3. Някои хора заслужават да знаят дадени неща, а други не и трябва да чакат, за да ги разберат, така че бъдете мъдри с вашите думи!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>