Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Искате ли да бъдете изумени от това, което излиза от устата ви?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Лука 21:14-15

“Това ще ви служи за свидетелство.И тъй, решете в сърцата си да не обмисляте предварително що да отговаряте;защото Аз ще ви дам тъй мъдро да отговорите {Гръцки: Уста и мъдрост.}, щото всичките ви противници ще бъдат безсилни да ви противостоят или противоречат.”

Досега говорихме за силата на това да не казваш нищо, но какво става, когато имате да кажете нещо? Знаем, че според Еклисиаст има време за всичко “време за мълчание и време за говорене“. Ами моментите, когато тишината няма да ви послужи най-добре  и трябва да кажете неща, а знаете, че това което ще кажете, може да има сериозно влияние?

Исус е обещал нещо в тези стихове на неговите ученици, когато им е говорил за знаците за края. Той им е говорил за хора, които ги осъждат или изпитват с натоварващи или подвеждащи въпроси, предназначени да злепостяавят или да клеветят тях или тяхния Бог. Той им е казал да не се притесняват, а по-скоро когато открият себе си в един от тези неловки моменти, да отворят устите си и да слушат това което излиза от тях.

Обещанието което е направил Бог към учениците е валидно и днес. Защо? Защото Неговият дух сега живее в нас и не е безмълвен, а говори. Когато се осмеляваме да спрем, да мислим и планираме и започнем да слушаме Него, удивителни са отговорите, които изведнъж можем да дадем, като че ли от никъде.

Имайте предвид обещанието и Неговите изводи и днес.

Исус е обещал, че ще даде “устата (куража) и мъдрия отговор“ на тези, които не обмислят отговорите, а просто му вярват в тези моменти за перфектните решения.

Той не само ще ви даде перфектното решение, а такова на което няма да може да се противоречи, или да се устои. Това е най-добрият отговор.

Помнете, понякога е по-добре да не говорите, тоест “да не казвате абсолютно нищо“, но във  всичките други случаи, когато думите са нужни, защо да не оставим Неговата мъдрост да бъде “думите които идват, като че ли от никъде“?  Като направите това, ще оставите вашите слушатели неспособни да противоречат. Това е това което прави истината, когато е изказана с мъдрост!

Лука 21:15

Ще ви дам мъдрост да говорите така, че всичките ви противници да бъдат безсилни да ви противостоят или опровергаят.

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Искате ли да бъдете изумени от това, което излиза от устата ви?

  1. [...] да ви противостоят или противоречат.” Досега… (read more) Tags: Бъдете, ви, да, излиза, изумени, Искате, което, ли, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>