Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Как се говори с гиганти?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

1 Самуил 17:45-46

А Давид каза на филистимеца: Ти идеш против мене с меч и копие и сулица; а аз ида против тебе в името на Господа на Силите, Бога на Израилевите войски, върху които ти хвърли презрение.  Днес Господ ще те предаде в ръката ми; и като те поразя ще ти отнема главата, и днес ще предам труповете на филистимското множество на въздушните птици и на земните зверове; за да познае целият свят, че има Бог в Израиля

Тук Давид ни дава урок по говорене с гиганти. Гигантите за нас са онези ситуации и обстоятелства, които се изправят срещу нас в живота ни. Онези неща, които ни изваждат от равновесие и имат за цел да всяват страх в нас. Вижте как Давид е подходил към Голиат! Какво е дало на Давид увереността да подходи към този гигант с такава власт? Да, познахте. Той се е зареждал от величието на Бога си.

Израелтяните от друга страна са се “спъвали” във величиате на този гигант от много, много дълго време. Той всеки ден ги е заплашвал със страшни изявления. Когато четете тази глава виждате, че те са били експерти по отношение на този гигант. Те за знаели размера му и колко му е тежала главата. Те са били прекарали цели дни стоейки в неговото величие, което е всяло страх и ги е карало напълно да забравят, колко е велик техният Бог.

Давид не се е вързал на това! Той е бил дете на пастир, което е било прекарало години гледайки обсипаните със звезди небеса на Бог, греейки се в топлината Му. Затова в този важен момент в неговото съзнание е нямало конкуренция. Неговият БОГ е бил ГОЛЯМ! Той просто е посрещнал проблема с Божието си разбиране и се е справил с него за нула време.

Шампиони, когато като Давид си изградите навик да се зареждате от величието и силата на Бог, а да не ставате експерти в гигантите на живота, вие също можете да се изправите срещу всеки Гигант, както Давид е направил и да му кажете, каква е неговата съдба, преди да го отстраните.

Помнете,  че ние сме в завет със същия Бог в който Давид е вярвал. Всъщност, имаме Християнски завет с него. Спрете да изучавате гиганта, е по скоро оставете величието на Бог да навлезе в сърцата ви!

Хей шампиони, защо не кажете на гиганта, какво вие и заветът ви с Бог ще му направите?

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Как се говори с гиганти?

  1. [...] ти хвърли презрение.  Днес Господ ще те предаде в… (read more) Tags: гиганти?, Говори, КАК, новини, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>