Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Гордостта не ви е приятел (продължение)

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

4 Царе 5:13-14

“ А слугите му се приближиха та му говориха, казвайки: Татко мой, ако ти беше заръчал пророкът нещо голямо, не би ли го извършил? Колко повече, прочее, като ти казва! Окъпи се и очисти се! Тогава той слезе та се потопи седем пъти в Йордан, според думите на Божия човек; и месата му се обновиха, като месата на малко дете, и очисти се.”

Смирението винаги побеждава!

След като е започнал да негодува и обижда, един слуга му е помогнал да осъзнае, на какво е равна гордостта в живота му, което е било много болезнена смърт. Нееман този път отговаря със смирено сърце и прави това което му е било казано, затова и резултатът е бил такъв, какъвто е бил обещан.

Забележете, че Бог не е си е играл с гордостта на Нееман, а просто е чакал неговия отговор да се промени. След като това е станало, обещаното чудо се е случило.

Какъв е бил проблемът с Йордан? Проблемът е бил, че е било публично място, което е значело, че този велик командир е трябвало да се разсъблече, за да получи това което Бог му е бил обещал. Когато си е свалил дрехите и бронята няколко неща са щяли да станат:

  1. Той е щял да бъде като всички други. Нямало е да има униформа, която да го прави различен. Но така сме ние нали? Всички ли стоим пред Бог по един и същи начин, когато се нуждаем от нещо от Него?
  2. Той е имал проказа, което е значело, че хората са щяли да видят, че се нуждае от нещо, но може би той не е искал хората да знаят, че има нужда от нещо?

Трябва да разберем, че всички сме еднакви и Бог не гледа униформите или титлите на хората. Освен това всички имаме нужди и всички зависим от Бог за нещо.

Толкова съм доволен от това, че той се е справил с неговата гордост, а не е умрял, понеже не е направил нищо, а по скоро се е смирил и е живял. Този ден той е научил, че гордостта му го е карала да се чувства важен, но тя не е можела да му даде онова, от което се нуждае от Бог.

Вървете със смирение пред Бог, шампиони!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Гордостта не ви е приятел (продължение)

  1. [...] се! Тогава той слезе та се потопи седем пъти в… (read more) Tags: (продължение), ви, Гордостта, не, новини, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>