Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Откъде идва помощта?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Псалми 121:1-3

“ Издигам очите си към хълмовете, От гдето иде помощта ми. Помощта ми е от Господа, Който е направил небето и земята.Той няма да остави да се поклати ногата ти; Оня, който те пази, няма да задреме.”

Първите три стиха на този псалм започват с въпрос и след това той завършва с изявление на убеждение и  обяснение на вярата! Някога задавали ли сте си въпроса “Откъде идва помощта ми?“ или може би “Откъде ще дойде помощ в ситуацията, в която съм в момента?“ Отговорът даден в този псалм е и вашия отговор, шампиони. Вашата помощ, каквато и да е тя, идва от Бога. Той е и ще бъде източника на помощта ви, така че не гледайте към хълмовете с въпросителни знаци, а по- скоро гледайте към Бог, понеже Той не се проваля!

Това са много хубави квалификации, които Бог има “Създател на земята.“ Като се замисля, това Го прави напълно квалифициран, за да може да ми помогне в настоящата ситуация. Той който е хвърлил звездите в космоса, се интересува от мен и се е обявил за мой помощник и мое убежище. Още една хубава част от това обещание е, че Той няма да ви остави да се подхлъзнете! Помнете, стъпките на един праведен човек са предопределени от Бог. Мястото по което вървите в момента може да изглежда малко хлъзгаво, но Той ще ви пази от подхлъзване.

Той е вечно будната ви помощ. Той който бди над вас не спи, затова винаги пази гърба ви, шампиони, и никога не ви изпуска  поглед. За щастие Той не ви разочарова и е постоянен в Неговата помощ. Той бди над вас 24/7. Днес Той е вашата помощ! Оставете доверието на Давид да бъде и ваше и дори когато нещата изглеждат като долината на смъртта, не поглеждайте към хълмовете, а гледайте нагоре и напред и обърнете погледа си към Бог, който ще спаси деня!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>