Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Така правят великите бащи

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Матей 6:31-32

“ И така, не се тревожете и не казвайте «Какво ще ядем?» или «Какво ще пием?», или «Какво ще облечем?»Езичниците търсят всичко това. Но вашият небесен Баща знае, че имате нужда от всички тези неща.”

Досега отделихме време да обсъдим отново живото-променящата истина, че Бог е нашия небесен баща и също, че да Го познаваме като наш небесен баща, Който ни обожава, е най-фундаментално важното нещо, което да предпазва християнското ни пътешествие. Щом Бог е нашия небесен баща, какво може да очаквате от Него? Ето няколко неща които аз мисля, че едно дете може да очаква от добър баща, така че да можем да ги очакваме от небесния.

Бащина закрила

Вярвам, че това е в ДНК-то на бащата; да пазят децата независимо дали от животно, птица или човек, инстинктът да пазите децата си в никакъв случай не е нещо, на което трябва да ви научат. Някога виждали ли сте как бащата се променя когато има нещо лошо наоколо? Те застават пред децата си и се подготвят да ги защитят, нали? Аз знам, че го правя!

Трябва да знаете, че Бог ви пази. Когато греха дойде да си вземе дължимото от нас, Бог в Христос е застанал пред нас и е поел удара. Божията любов (1 Коиринтяни 13) винаги ни пази.

Бащини осигурения

Отново вярвам, че тази характеристика също е в ДНК-то на всеки баща. Те винаги ще живеят за да осигуряват неща на децата си, дори и това да значи да се лишават от нещо, или да страдат. Бащиното спокойствие е когато знае, че се е погрижил за семейството си и всичко е наред.

Вярвам, че това също е характеристиката на небесния Бог. Едно от библейските имена които той използва за да се разкрие е Йехова Ире – това име значи “Бог-осигурител” . Текстът тази сутрин ни напомня за този факт. Както при всеки любящ родител Бог знае от какво имаме нужда и вече е направил планове,, за да имаме нужното.

Обичам да гледам децата си да живеят с увереност под моята закрила, знайки, че техният баща (Аз) ще направи така, че да имат нужното. За щастие никога не ми се е налагало да ги гледам когато са в паника или се притесняват за това, а по скоро виждам, че те са уверени в тяхното осигурение. Ние също можем да живеем с увереност, знаейки, че имаме небесен баща който е отдаден на това да осгигурява неща за нас. Баща който има желание и е способен. Дори и естественият ви баща да не ви е осигурил нужното, небесния баща ще направи това. Той наистина е Отец на тези които не вярват.

Знайте, че Неговото сърце е отдадено на това да закриля и да осигурява!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All

2 Responses to Така правят великите бащи

 1. On April 12, 2020 at 12:42 Dimitar Darzhikov said:

  Здравейте.
  Това което пишете е напълно вярно. Няма по добър пример за бащите от най-великия Баща над всички.
  Интересувам се от стихове за бащите, които описва Библията. Можете ли да ми помогнете да ги открия?
  Благодаря ви.
  Бог да ви благослови. В името на Исус амин.

  • On April 21, 2020 at 16:06 Стоян Пенчев said:

   Здравейте,
   Има доста стихове за бащи в Библията. Тук може да намерите накои от тях, а ако не ползвате английски, просто намерете стиховете в българска Библия.
   Бъдете благословен и добър баща!
   https://www.openbible.info/topics/fathers_and_children

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>