Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Знайте, кога да се преобличате!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

2 Царе 12:19-21

Но Давид, като видя че слугите му шепнеха помежду си, разбра, че бе умряло детето; затова Давид каза на слугите си: Умря ли детето? А те рекоха: Умря. Тогава Давид стана от земята, уми се и се помаза, и като промени дрехите си, влезе в Господния дом та се помоли. После дойде у дома си; и, понеже поиска, сложиха пред него хляб, и той яде. А слугите му му казаха: Що е това, което ти стори? Ти пости и плака за детето, докато беше живо; а като умря детето, ти стана и яде хляб!”

Ето и един съвет от мен относно правилното обличане.

Някои дрехи са предназначениа да бъдат носени в определени моменти в живота ви, а не през целия ви живот.

Това е случая на един от най-лошите моменти в живота на цар Давид; това е моментът, в който сина заченат от него в грах, е починал. Давид е отделил много време молейки се за живота на детето си. В тези стихове ние се присъединяваме към него в момента, в който той разбира, че “всичко е свършено“. Това наистина е много тъжен момент, но това което Давид прави, може да ни вдъхнови всички в измъкването от подобни моменти на загуба и голяма болка. Това е случай на “смяна на дрехите” от който можем да научим много.

Давид сигурно е носил зебло и пепел или други дрехи на траур, но когато момоментът в който той е  трябвало да се изправи и да продължи е настъпил, забележете какво е направил. Давид се е измил, помазал се е и след това се е проблякъл. Той е свалил дрехите, които са миришели на ужасния момент, който е изживял и си и е сложил нови дрехи, които са определили, как е щял да живее от този момент нататък.

Поуката от това е, че той е носил правилните дрехи за момента или сезона в който е бил, но също и че е бил достатъчно смел, за да смени тези дрехи, когато е настъпил правилният момент. Скръбта е много реален момент изпълнен с болка. Дори и да имате вечната вяра в Христос за бъдещо събиране на небето с този, който сте загубили, тази загуба може да бъде много болезнено. Но когато дойде този ден, както при Давид, трябва да станете и да смените това, което носите. В този ден трябва да позволите на Бог, да вземе тежките дрехи и да ви даде свежи. Когато носите които и да било дрехи повече отколкото трябва, те започват да миришат. Има дрехи като скръбта, който понякога трябва да носим, но не трябва никога да ги носим повече от нужното. Имайте куража да оставите Бог да ви преоблече.

Исая 61:3

 Да наредя за наскърбените в Сион, Да им дам венец вместо пепел, Миро на радост вместо плач, Облекло на хваление вместо унил дух; За да се наричат дървета на правда Насадени от Господа, за да се прослави Той.

Гледайте какви дрехи осигурява Бог! Носете каквото ви трябва за там, където трябва да отидете!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>