Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Приемете поканата му

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Яков 1:5

Но ако някому от вас не достига мъдрост, нека иска от Бога, Който дава на всички щедро без да укорява, и ще му се даде.”

Каква прекрасна покана за всеки който се нуждае от мъдрост. Хайде, нека да си го признаем – сега или в бъдеще, ние всички понякога чувстваме липса на мъдрост, нали? Библията просто казва, че когато имаме липса на мъдрост и имаме нужда от повече, можем само да помолим Бог. След това Той обещава да направи две неща когато ни помага:

  1. Да ни я дава щедро (в изобилие)

Обичам това – не е малко или точно колкото трябва, а щедро. Това е Бог – Той е Богът, който обича да дава в повече и щедро. Когато помолите Бог за мъдрост, Той няма да ви даде малко, а много.

  1. Да ни я дава без да намира вина

Това прави молитвата на Бог възможна, когато ни трябва мъдрост. Трябва да разберем тази част, за да може да се молим уверено, когато сме в нужда.

Не знам за вас, но вътре в мен преди имаше нещо което казваше “Докарах се до тази ситуация, ако отида при Бог и помоля за помощ, Той ще погледне над очилата си, ще посочи с пръст и ще ми изнесе голяма лекция, за това как съм можел да го свърша по по-добър начин“. Мислейки по този начин, никога няма да имам сила да искам, да отида при Него за помощ, когато съм в нужда и все пак този текст показва, че нещата са много по различни от това. Нещата са такива, че когато отида при Бог в нужда от мъдрост, Той не ме съди и не намира вина, а по-скоро ми дава това, което ми трябва, за да преобърна ситуацията и да живея по различен начин, за да не се случва пак. Бог обича да помага.

Както Соломон е знаел, най-великото нещо за което можем да молим Бог е мъдрост, защото когато имаме божествена мъдрост, можем да имаме всичко друго. В молитва напоследък се моля доста по-често на Господ за мъдрост. Защо? Защото знам, че Той я дава свободно на тези, които се помолят за нея и Неговата мъдрост винаги прави разлика във всяка ситуация.

Помолете го и вие за повече мъдрост днес!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>