Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Промяна на философията ви

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Колосяни 2:8

“ Внимавайте да не ви заплени някой с философията си и с празната си измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа.”

Онзи ден си припомних, че думата “християнин“ е спомената само 3 пъти в Библията, а думата “ученик“ е спомената 239 пъти. Може би трябва да видим себе си и да живеем, за да бъдем Неговите ученици, а не просто християни.

Изкуплението (момента в който отговаряте на Божия призив и предавате живота си на Исус) е добра стъпка, но е само една стъпка в голямо приключение. Това приключение включва вас като последователи или ученици на Исус и това пътешествие продължава докато застанем пред Него в рая. Не ме разбирайте погрешно – първата стъпка е много силна и тя ви прави живи в Него. Но трябва да продължим и напред след тази стъпка. Като пример можем да използваме кухненски плот. Едно от нещата които определят дали някой е предаден на Бог, е дали  позволява на Бог да работи на неговия плот или просто го оставя да притежава плота и да бърше праха от време на време.

Когато сте отдадени на това да бъдете ученици, вие сте отворени и гладни за Бог, за да може Той да работи с вярата във вашия живот. Всички имаме система на вярване, сформирана от нещата които сме преживели, а не от дължината на живота ни. Мъдростта на която сте били изложени от първия ден до сега, ще бъде главна съставка във вярата ви и ценностната ви система, така че проблема е в това, ако малко или цялата от мъдростта която сте изпитали не е истина? Отговорът е много прост: дръжте се за мъдростта на Божието слово, за да видите дали ще има противоречие с тази мъдрост. След това ако има такава, изберете Божията мъдрост над всяка друга, която сте преживели  – тогава сте ученици.

Всички сме философи

Не е нужно да ходите на училище или в колеж, за да научите филосовията – вече имате представа от нея: тя е във вашата система на вяра и ценностти. Философията е много проста дума, когато разберете, какво наистина означава. Тя е съставена от две думи – ФИЛО и СОФИЯ. ФИЛО значи да обичате, а СОФИЯ значи мъдрост. Така че философията е всъщност обич към мъдростта. Отново обаче въпросът е, каква мъдрост обичате? Всички имаме избор от къде да си набавяме мъдрост. Можем да си я набавяме от места, които сме използвали, преди да познаем Бог, или можем да си я набавяме от Божията мъдрост. Днешният текст ни дава ясна картина на това, че има различни източници които предоставят мъдрост (знания) и изборът зависи от нас:

“ по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа.”

- Човешките традиции и принципи на свят, който не познава Божията мъдрост като единствената истинска.

- Христос (чиста мъдрост която идва от Бог)

Ученичеството е всекидневно взимане на решението да правим Бог нашият източник на мъдростта, с която избираме да се помиряваме и да обичаме в живота си. Каква е мъдростта която обичате и откъде сте я взели?

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>