Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Гигантите може да са възможности. Бъдете оптимистични!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

1 Царе 26

И Давид проговори на стоящите при него мъже като каза: Какво ще се направи на онзи, който порази тоя филистимец и отмахне укора, от Израиля? Защото кой е тоя необрязан филистимец, та да хвърли презрение върху войските на живия Бог”?

Видяхме вчера, че Давид среща гигант на име Голиат, който е заплашвал и се е подигравал на армиите на Израел и дори по обидно – на техния Бог, който също е бил и негов Бог. Другите може и да не са приели това на сериозно, но Давид го е приел. Той го е направил негов проблем и също негова възможност. Мисля, че Давид е бил опортюнист, защото той е питал мъжете, “Каква е наградата в този бой? Какво печели победителят?“ Когато се върнем само един стих, виждаме  че наистина е имало добри възможности за човека, който се е справил с гигантския проблем стоящ пред Израел.

1 Царе 25

 И Израилевите мъже думаха: Видяхте ли тоя мъж, който възлиза? Наистина той възлезе да хвърли презрение върху Израиля; обаче, който го убие, него царят ще обогати с голямо богатство, и ще му даде дъщеря си и ще направи бащиния му дом свободен в Израиля.

-Богатства от царя.

-Принцеса, за която да се ожени: принцеса, която ще ви направи известни на момента.

-Никакви данъци за бащата и къщата му (това много ми харесва!).

Давид сигурно си е мислил: “Каква добра сделка, всичко това за да набия този гигант“. Сделка!

Отново – помнете, че за разлика от Саул, Давид не се е страхувал и е бил в позиция, в която да мисли за възможностите, защото е знаел, че Бог е с него, а ако Бог е с вас, кой може да е против вас, нали? (Римляни 8:31)

За разлика от армийте на Израел, които са се вцепенили от страх, Давид е бил в завет за спокойствие, което му е позволявало да види, че това не е било само трудна задача, а и добра възможност. Помислете за минутка, Шампиони; какви облаги ще има за вас, когато се справите със следващия гигант. Бъдете като Давид и виждайте това, което другите замръзнали  от страх и паника не могат. Изправете се и тръгнете към този гигант, който е на пътя ви. Той е просто една нова възмоност!

Бог ви е помазал, за да “размажете“ гиганта си. Какво чакате?

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

2 Responses to Гигантите може да са възможности. Бъдете оптимистични!

  1. [...] върху войските на живия Бог”? Видяхме вчера,… (read more) Публикувано на юни 11, 2021януари 24, 2023Автор [...]

  2. [...] върху войските на живия Бог”? Видяхме вчера,… (read more) Tags: Бъдете, възможности, Гигантите, да, може, новини, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>