Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Това което е заредило Давид, може да зареди и вас!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

1 Царе 17:48-49

 “И като стана филистимецът та идваше и се приближаваше да посрещне Давида, Давид побърза и се завтече към редовете да посрещне филистимеца.  И Давид тури ръката си в торбата си та взе от там камък, и като го хвърли с прашката, удари филистимеца в челото му; и той падна по лицето си на земята.”

 

Това е частта от историята която всички обичаме, нали? Моментът в който Давид тръгва към гиганта! Забележете, че той е бързал да се срещне с гиганта. Той не се е разхождал бавно и не е бягал изплашено, а е бягал с увереност. Нека видим какво е знаел той. Явно, че това което е знаел, го е заредило с енергия и когато го разберете, то може да зареди и вас.

  1. Той е знаел, че връзката му с Бог е била по-голяма и по-силна от заплахите на Голиат. Годините които е прекарал в грижи за овцете, са му дали възможност да се приближи до Бог и да получи прозрение за силната връзка с Него.
  2. Той е знаел, че Бог му е давал сили и това е било всичко, от което е има нужда за да спечели. Той си е спомнил моментите, когато Бог му е дал сила, която му е трябвала за да побеждава лъвове и мечки. Той е знаел, същият Бог който му е дал силата тогава, ще му даде сила и този път.
  3. Той е знаел, че каквото Бог е бил приготвил за него в живота му, е било от другата страна на Голиат и той е трябвало да мине през него, защото не е можел да заобиколи. Давид е знаел, че царят е бил обещал награда и е е бил напълно наясно, какво всъщност ще му донесе тази победа. След като Давид е победил Голиат, неговият живот е преминал на друго ниво в Бог и е той е стъпил здраво в това, което Бог е бил приготвил. Не след дълго той е станал цар на Израел! Това което Бог е подготвил за вас, това следващо ниво е от другата страна на гиганта, който трябва да сразите днес. Огладнейте за това, което Бог ви е приготвил, шампиони! Осъзнайте, че това е от другата страна на настоящия гигант. Това ще ви зареди!

Така че помнете тези неща, когато тръгвате срещу гиганта, който стои на пътя ви. Имате завет и всъщност, имате по-добър завет с Бог, отколкото Давид. Бог е насочил камъка, който Давид е хвърлил, а при вас той е ръката която хвърля! Той ви дава сила за победите ви, както е давал и преди. В заключение, това което Бог е проготвил за вас, е другата страна на сразяването на този гигант, така че го направете.

Независимо дали е навик или страх, погледнете го в очите и тръгнете срещу него, шампиони!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>