Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Пробягайте най-доброто си състезание!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Евреи 12:1

Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще”

Надявам се да са ви харесали последните няколко дни в които обсъдихме облака от свидетели, които ни подкрепят. В началото на седмицата казах, че може да се чувствате сякаш сте в колизеум, бягайки състезание без подкрепа; след това започнахме да обсъждаме кой е в тълпата, която ни гледа. Не знам за вас, но аз съм готов да тичам – не просто да тичам, а да пробягам най-доброто си състезание, понеже усещам, че е много по-важно от колкото си представях.

Така че, ако ще бягаме най-доброто си състезание, трябва да сме сигурни, че нищо не ни забавя, нали? Това е точно това, което Евреи 12 ни казва: “Оставете настрана всяка тежест и нещо което се противопоставя“, защото е време да тичате.

Всички сме толерирали неща, които ни забавят, или ни карат да губим скорост, която можем да увеличим. Време е да ги оставим настрана. Махнете ги от живота си и ги оставете някъде, откъдето не могат да се върнат! Несигурност, лоши навици и тайни грехове – не можете да ги носите повече сега, когато трябва да се състезавате, шампиони.

Естествено, ако аз щях да започвам състезание, първото нещо което щях да направя в подготовката ми, щеше да бъде да сваля малко тежест. Защо? За да изглеждам добре? Не, за да мога да дам най-доброто от себе си. Тези допълнителни килограми ме забавят и ако мога да ги махна, ще мога да увелича скоростта и да подобря представянето си.

Какво носите което вече не може да си позволите, да задържате? Да, можем да се молим за това, но също така в един момент трябва да начертаем линията в пясъка на морето на живота ни и да оставим тези неща зад нея. Махнете ги, оставете ги, отдалечете се от тях! Това значи да ги оставите настрана. Не значи да ги оставите някъде, където може да ги вземето по късно. Ако не ви трябват за следващата обиколка, то тогава няма да ви трябват никога.

Когато си мисля за живота ми знам, че съм пробягал няколко много добри обиколки през последните двайсет години, ами вие? Все пак имам дразнещо чувство в мен, че още не съм избягал най-добрата си обиколка. Има потенциал в мен, който аз не съм виждал още и който се надига в момента – може би защото тълпата свидетели крещи неща на вяра към мен? Като се надига той предизвиква желание и напряга мускулите ми, за да оставя настрана това, което ще ме забави, защото искам да избягам най-доброто си състезание.

Ами вие?

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Пробягайте най-доброто си състезание!

  1. [...] последните няколко дни в които обсъдихме… (read more) Tags: най-доброто, новини, Пробягайте, си, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>