Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Исус определя темпото

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Евреи 12:2

“Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще”

Досега говорехме за това да осъзнаем, че сме част от нещо голямо и дори че тичаме последната обиколка на състеание, което е било избягано от толкова много хора през миналите поколения. Сега този облак от свидетели стои на балконите и крещи “Бягайте!“ на нас, докато ние се състезаваме в състезанието на вечната съдба. Досега говорехме за това колко важна е задачата за този, който е последен в щафетата. Това което всичко други са избягали, може да бъде завършено добре или провалено от този, който бяга последната обиколка. Каква отговорност имаме сега … трябва да избягаме най-доброто си състезание, както предишните поколения вярващи са направили.

Но истината е, че всеки който учавства в груповото състезание има важна роля. Когато обсъдихме това с човек, който е бягал щафета той каза, че в началото на състезанието е стартирал точно, когато е бил изстрелян пистолета. Той обясни, че неговата роля е била да определя темпото. С началната обиколка той е определял темпото на всички състезатели, който са го следвали. Нашият “определител” на темпото е Исус. Той е този, който следваме и след който трябва да тичаме. Той трябва да определя нашето темпо.

Когато виждаме как Той е избягал неговото състезание, се насърчаваме, че нищо пред което се изправим, когато тичаме, не може да бъде толкова тежко, колкото Неговото. Помислете отново:

- Той е издържал на кръста, представете си болката от това.

- Той е превъзмогнал и дори е презрял срама, който е изпитал от първата обиколка – смърт на кръст.

В следващия стих:

Евреи 12:3

 Защото размислете за Този, Който издържа от грешните такова противоречие против Себе Си, та да ви не дотегва и да не ставате малодушни

 

Приемето Го! Приемете това, което Той е издържал! Приемете кръвта, която е пролял в тази първа обиколка от състезанието на изкупление на човешката раса.

Нека погледнем към Исус – “определителят” на темпото и автор и завършител на нашата вяра.

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

2 Responses to Исус определя темпото

  1. [...] за това да осъзнаем, че сме част от нещо голямо… (read more) Tags: Исус, новини, определя, [...]

  2. [...] за това да осъзнаем, че сме част от нещо голямо… (read more) Публикувано на април 10, 2021януари 24, 2023Автор [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>