Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Поклонението е правилният отговор.

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Лука 17:15-16

И един от тях, като видя, че изцеля, върна се и със силен глас славеше Бога,

 и падна на лице при нозете на <Исуса> и Му благодареше. И той бе самарянин.”

Когато затворя очите си и си помисля за този самотен прокажен, който се връща да благодари на Исус за това което е направил за него, виждам прекрасна картинка на това, което просто наричаме поклонение. Да, той е бил самарянин и това е значело, че се е очаквало, той най-малко от десетимата изцелени от Исус да Го хвали, но той го прави дори по-мощно от другите. Исус заслужаващ поклонение не е въпрос на култура, но нещо за “всички на които Той е променил живота“. Досега съм ви предизвиквал да дадете на Бог дължимия отговор във вашия живот-поклонението, както вярата. Това е точно дължимият отговор – нещо което Той заслужава. На Него дължим не само нашето поклонение, а най-доброто от него.

Помнете поклонението! Когато отделите време от деня си, за да се покланяте на Бог, поставяте вярата си в Него. Да, той я заслужава! Нещо което трябва да запомним е, че ние не Му се покланяме за това което прави, а за това кой е Той всъщност. Ако само се покланяте на Него за това което прави, животът ви ще е като увеселително влакче. Животът ви ще бъде нагоре и надолу според ситуацията. Но ако Му се покланяте на първо място за това, което Той е, може да имате постоянство във вашето поклонение, което се увеличава когато Той направи нещо добро.

Бог обича поклонението, защото това  е нещо, което избирате да Му давате. То може да бъде предизвикано и изисквано, но по-скоро е свободно предавано от един на друг. Всеки човек има поклонение в себе си, което да даде някъде и виждате как много хора го дават на различни неща и хора всеки ден. Някои дават поклонението си на футболни отбори, други на коли и поп звезди. Хубаво е да се наслаждаваме на други неща, но бъдете сигурни, че винаги Бог е на първо място.

Днес, дайте на Бог това, което Му е дължимо. Дайте Му поклонението си и не го отдавайте просто защото Той е направил нещо за вас! Направете го заради това, което Той е!

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>