Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Кой кого преследва?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

4 Царе 2:1-2

И когато Господ щеше да възнесе Илия на небето с вихрушка, Илия отиде с Елисея от Галгал.
И Илия рече на Елисея: Седи тука, моля, защото Господ ме прати до Ветил. А Елисей рече: Заклевам се в живота на Господа и в живота на душата ти, няма да те оставя. И така, слязоха във Ветил.

Вярвам, че един от най-хубавите подаръци, които Бог ни дава, са връзките с хората около нас. Някои от тях са просто приятелски, а други са менторски – да ни дават сила, да ни предизвикват и да ни вдъхновяват.

Също така вярвам, че много хора за жалост не получават това, което могат от групата на създадените от Бог връзки, понеже нямат ясна цел за преследване. Защо? Много често защото те виждат нещата по грешен начин. Много хора искат да бъдат преследвани, вместо те да преследват. Те винаги искат да бъдат следвани, вместо да следват.

В цитата днес четем за това, как Елисей  преследва пророк Илия. Той е знаел, че Бог е сложил в Илия нещо, което му е трябвало и не желаел да се разправя с това по любезен начин. Той просто е  преследвал Илия неотлъчно. Когато четем този случай изглежда, че той почти шпионира бедния Илия. По- нататък Илия се обръща и казва още два пъти, “Какво искаш? Какво да направя, за да се отърва?“ Дори голямата група пророци следващи Илия се обърнали към Елисей три пъти и са казали: “Остави бедния човек намира!“. Само че той не е можел и не го е направил.

Каква прекрасна картинка на човек приемащ връзката си с Бог сериозно. Той е знаел кой и какво му е трябвало и не е спирал. Може да го наречете глупак или отчаян, но прочетете края на случая; той е получил това което е искал. Не само това. Той го е получил двойно. Шампиони, моля ви разберете – когато Елисей е получил двойно, той го е получил заради духа на преследването. Елисей е нямало да получи нищо, ако  е бил чакал любезно Елисей да се обърне към него любезно.

Едно нещо което ме изненадва, когато гледам и работя с лидерите, е липсата на преследване в сърцата на хората.  Срещате се с хора и те ви казват това, което искат и колко много искат помощ и после … нищо? Нищо повече – никакви други e-mail или друг вид преследване. Време е да погледнем на нещата по правилен начин. Не е работа на Илия (в описания случай) да преследва, а вие трябва да преследвате. Всеки велик лидер ще отдели време за тези, които вижда, че са сериозни и постоянни. Вие сериозни ли сте? Какъв образ имате пред лидерите, които са ви дадени и тези от които очаквате помощ? Вие помагате ли, или просто седите и чакате, те да ви помогнат и да ви преследват? Шансът е голям, те никога да не направят това, понеже и те преследват нещо. Те преследват Бог, но аз знам, че те винаги могат да отделят място в автобуса за някого, който НАИСТИНА е сериозен.

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

2 Responses to Кой кого преследва?

  1. On October 3, 2017 at 11:26 Elena said:

    Thank you God for you, help per Bulgariq people

  2. On January 24, 2023 at 23:56 Кой кого преследва? – Propoved.com said:

    [...] Елисей рече: Заклевам се в живота на Господа и в… (read more) Публикувано на юли 22, 2021януари 24, 2023Автор [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>