Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Безкористната вяра ще промени света

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

 

Евреи 11:32-38

И какво повече да кажа? Защото не ще ми стигне време да приказвам за Гидеона, Варака, Самсона и Иефтае, за Давида още и Самуила и пророците; които с вяра побеждаваха царства, раздаваха правда, получаваха обещания, затуляха устата на лъвове, угасваха силата на огъня, избягваха острото на ножа, оздравяха от болести, ставаха силни във война, обръщаха в бяг чужди войски. Жени приемаха мъртвите си възкресени; а други бяха мъчени, защото, за да получат по-добро възкресение, те не приемаха да бъдат избавени. Други пък изпитваха присмехи и бичувания, а още и окови и тъмници; с камъни биваха убити, с трион претрити, с мъки мъчени; умираха заклани с нож, скитаха се в овчи и кози кожи и търпяха лишение, бедствия и страдания; те, за които светът не беше достоен, се скитаха по пустините и планините, по пещерите и рововете на земята,”

Уоу, вярата е много силна! Тя е била използвана за да:

- Срутва кралствата.

- Да прави така, че справедливостта да работи и побеждава.

- Да защитава от велики опасности

- Да прогонва врагове.

За всички ни е хубаво да осъзнаем и приемем факта, че вярата е повече отколкото самите нас! Бог ни призовава да надрастнем стила на вяра, която е само за нас, до ниво на живот на вяра, който включва също и другите.

Вярата ще промени живота ви, но безкористната вяра ще промени света.

Тези мъже и жени за които четем в Евреи 11, са променили нещата в света с вярата си; това много ме вдъхновява. Ние също можем да използваме нашата вяра, дадена от Бога, за да промняме обстоятелствата и да освобождаваме справедливостта, да печелим битки за царството и да прогонваме “извънземните армии“. Ключът е просто да направим избор да живеем отвъд себе си, да виждаме, че целта на истинската вяра не е само за нас и нашия комфорт, а по-скоро за това да имаме въздействие в градовете в които живеем и света, който Бог обича.

Не знам за вас но аз не искам на духовния ми некролог да пише, “Анди е бил човек на вяра, който е знаел как да се сдобие с голяма къща и нова кола.“ По-скоро нещо по-голямо, нещо като “Анди беше човек, чиято вяра се е отразявала на света, като е срутвала крепости и е прогонвала плановете и схемите на дявола, а той също е можел да спира лъвовете!“

Бъдете вдъхновени! Нека използваме вярата си за по-велики и мощни неща, които се отразяват на света отвъд границите на нашия живот.

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Безкористната вяра ще промени света

  1. [...] на лъвове, угасваха силата на огъня, избягваха… (read more) Tags: Безкористната, вяра, новини, промени, света, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>