Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Радостта от Словото Му ще ви донесе успех

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Псалм 1:1-3

Блажен оня човек, Който не ходи по съвета на нечестивите, И в пътя на грешните не стои, И в събранието на присмивателите не седи; Но се наслаждава в закона на Господа, И в Неговия закон се поучава ден и нощ. Ще бъде като дърво посадено при потоци води, Което дава плода си на времето си, И чийто лист не повяхва; Във всичко що върши ще благоуспява

Това е велик Псалом, който обещава много на хората, които се удоволстват и успокояват не в светска мъдрост, но в “закона на Господа”. Вече установихме многократно през последните дни, че ние не сме вече  под закон, а в благодат и поставени в Христос, чрез нашата вяра. И ако е чрез вяра в Неговата слава, а не нашите дела, как тогава тези обещания ще се осъществят за нас днес?.

По два начина: ние може да не сме вече под закона от Стария Завет, понеже той бе изпълнен перфектно от Исус, но ние трябва да продължим да се поучаваме от него за истина и мъдрост, както и ежедневно да прилагаме невероятните принципи на Бог, съдържащи се във всяка от неговите страници. Словото винаги ще подобрява живота и ще го прави да процъфтява, когато му се покоряваме. Защо ли? Защото Библията е жива книга и тя е изпълнена с Божиите мисли и пътища. Когато вие ясно разберете заветите (какво от тях се отнася и какво не към вашия живот) и знаете как да прилагате истината от Неговото Слово в живота си, то винаги ще предизвиква успех и благословения във всяка негова част.

Ако заменим думата закон с Божие Слово, изразът ще има същата сила на обещание за нас днес. Божието слово е добро за живота ви, когато ежедневно се удоволствате и разсъждавате за него. Така вашият живот постоянно ще изпитва невероятни благословения и ще преуспява и преминава от сила в сила.

Друго нещо върху което да помислим е самия Исус. Библията говори за Него като “Словото стана плът”

Йоан 1:1-14

И Словото стана плът, и живя между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, че беше пълно с благодат и истина

Понеже Исус е Словото Божие, това означава, че ако ние гледаме на Него постоянно, ние гледаме на Словото Божие. Ако ежедневно  Го търсим, наслаждаваме се в Него и разсъждаваме за Него ние всъщност се удоволстваме и размишляваме върху Божието Слово. Точно както Той ни инструктира да правим, като обеща, че това ще направи живота ни да процъфти и благоуспява. Така ние ще бъдем като дърво при потоци вода, като дори принасяме плодове.

Уверете се, че се радвате и разсъждавате върху Словото от книгата, но и върху живото слово в Исус. Ако го направите, ще благоуспявате.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Радостта от Словото Му ще ви донесе успех

  1. [...] в Неговия закон се поучава ден и нощ. Ще бъде като… (read more) Tags: ви, донесе, му, новини, от, радостта, Словото, успех, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>