Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Божията благосклонност/ благодат – Част 4

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

2 Коринтяни  6:1-2

И ние, като съдействуваме с Бога, тоже ви умоляваме да не приемате напразно Божията благодат. (Защото казва: – “В благоприятно време те послушах, И в спасителен ден ти помогнах”; ето, сега е благоприятно време, ето, сега е спасителен ден).

Сега е прекрасна дума! Сега не означава след десет години и не говори за друго поколение. Сега означава днес, точно в този момент – сега е времето на Божията благодат/ благоприятно време.

Има моменти в живота, в които всички пари на този свят не означават нищо, но намирането на Божията благодат е всичко необходимо. Нека заедно да разсъждаваме тази сутрин: Ной не трябваше да бъде най-богатия мъж на Земята, за да спаси света – всичко от което имаше нужда, беше Божията благосклонност.

Битие 6:8

А Ной придоби Господното благоволение

Има някои неща, които парите не могат да купят – едно от тях е невероятното Божие благоволение. Когато Бог благоволи във вашия живот, невероятни неща ще ви се случат. Благоволението ще ви отведе там, където нищо друго не може: благоволението ще отвори врати и ще предотврати бедствия.

Да имате Божието благоволение не означава, че няма да изпитвате трудности, или че сте застраховани срещу проблеми. Вредностите и проблемите са част от живота, но когато ходите в Божието благоволение ВСЯКА ТРУДНОСТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБЪРНАТА НА ПОБЕДА!

Бог даде на Йосиф благоволението си по време, когато нещата изглеждаха най-зле. Първо захвърлен в ямата, после продаден в робство, а най-накрая работещ в домакинството на Петефрий . Но благоволението на Бог беше с него и не след дълго той ръководеше целия имот на Петефрий.

Битие 39:2-6

И Господ беше с Иосифа, и той благоуспяваше и се намираше в дома на господаря си египтянина. И като видя господарят му, че Господ бе с него, и че Господ прави да успява в ръката му всичко, което вършеше, Иосиф придоби благоволение пред очите му и му служеше; и той го постави настоятел на дома си, като предаде в ръката му всичко, което имаше. И откакто го постави настоятел на дома си и на всичко, което имаше, Господ благослови дома на египтянина заради Иосифа; Господното благословение беше върху всичко, що имаше в дома и по нивите.  А Петефрий остави всичко що имаше в Иосифовата ръка, и, освен хляба, който ядеше, не знаеше нищо за онова, което притежаваше. А Иосиф беше строен и красив.

Много пъти в живота на Йосиф ние виждаме, че той имаше Божието благоволение. Първо в къщата на Петефрий, след това докато беше в затвора и най-накрая пред целия Египет, като втория най-силен човек в империята.

Факт е, че едно докосване на Божието благоволение в живота ви, ще промени радикално нещата в един миг; едно докосване ще обърне проблема в победа.

Нека като шампиони да се изправим и да заемем твърда позиция! Защо ли? Защото божественото благоволение идва.

Джеф Уд

Помощник-пастор на Семейна Църква Госпорт

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

2 Responses to Божията благосклонност/ благодат – Част 4

  1. On July 11, 2013 at 08:28 мария said:

    Ще кажа Амин!
    Ще продължа само с това , че стихове от 6 до 10 ни казват, какви трябва да сме ние.
    Чрез начина си на живот и служба да следваме примера на Христос и неговите апостоли.
    Бог ни дава преизобилно от благодаттта си.Щедроста му е голяма.От нас се иска да сме близо до него и да го признаваме във всичките си пътища!
    Независимо от обстоятелствата в които се намираме , е добре да търсим неговото ръководство.Решенията , които вземаме да са в съгласие с неговата воля за нас.За да знаем обаче , каква е тя, трябва за изследваме неговото Слово .
    Там има много житейски примери , които са записани за наша поука .
    Поздрав!

  2. [...] ето, сега е спасителен ден).” Сега е прекрасна… (read more) Tags: Благодат, благосклонност, Божията, Закон право [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>