Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Отдавайте почит на Агнето!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Филипяни 3:20-21

Защото нашето гражданство е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа, Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

Чрез вяра в Исус Христос ние станахме граждани на Неговото вечно царство. На Царя на това царство ние трябва ежедневно да отдаваме усилия, покорност и преданост.

Ето и един добър въпрос:”На кого отдавате почит вие днес?”

Ако останем на американската тема от вчера, можем да поговорим за друг обичай, който американците имат от много години – отдаване на почит на знаме и родина. Тази церемония, която се спазва и на други места по света, се извършва, когато някой дойде в САЩ от друга нация и желае да направи САЩ своя родина или място на живеене.

След процеса на подаване на нужните документи и емигрантски процедури, церемонията която американците имат от много години е отдаването на почит на знаме и родина. В настоящето американците могат да имат двойно гражданство, но преди това е било въведено: хората е трябвало да избират само една нация. Те  трябвало да се изправят и да заявят, че се отказват от страната от която пристигат, така да се разграничат от нея и след това да отдадат почит на новата, която са избрали за своя родина за бъдещето.

В духовно измерение точно това ни се случва при спасението. Ние всички идваме от друго царство (царство на тъмнината) в ново царство, което е Царството на Сина на Неговата любов. Ние също трябва да се отречем от правилата и влиянието на предходното духовно гражданство (тъмнината), за да се покорим на управлението на новото (светлината). Когато ние не направим това с цялото си сърце, следват много проблеми с неща като компромиси. Истината е, че ние сега сме призовани за граждани на Божието царство и че трябва да отдадем цялата почит на съществуванието си на Царя на това царство: Исус, Агнеца Божий.

Когато го направим, ние оставяме автономността и бунтовното самоуправление и навлизаме в поданство на тотална зависимост от Бог. Ние ставаме такива, какъвто бе Адам в началото, разчитайки изцяло на Бог за всичко, от което имаме нужда. Това може да звучи страшничко, но точно това е най-сигурното място от всички възможни.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>