Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Бог ще води битките ви вместо вас

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

2 Летописи 20:15.17

Слушайте, целий Юдо, вие ерусалимски жители, и ти царю Иосафате; така казва Господ на вас: Не бойте се, нито да се уплашите от това голямо множество; защото боят не е ваш, но Божий. Слезте утре против тях; ето, те възлизат през нагорнището Асис, и ще ги намерите при края на долината, пред пустинята Еруил. Не ще да е потребно вие да се биете в тоя бой; поставете се, застанете, и вижте със себе си извършеното от Господа избавление, Юдо и Ерусалиме; не бойте се, нито да се уплашите; утре излезте против тях, защото Господ е с вас..

Хей, шампиони, ако сте изправени пред голям проблем или ситуация, която ви кара да се чувствате “победени”, вземете надежда от днешните стихове. Обещанието от Бог към цар Йосафат е същото, каквото имате и вие в Христа днес.

Ето няколко наистина добри съвети, ако сте изправени пред нещо, в което имате нужда от победа:

1.Не се плашете или обезкуражавайте поради размера на проблема; само помнете, че Бог е по-голям

2.Помнете, че сте дете на завета. Битката не е ваша, а Божия и чрез вяра Му възложете и позволете да влезе на ринга на тази ситуация или “бой”

3.Помнете, че вие не е нужно да се борите, а само да се обърнете и да се позиционирате за победа. Защо да се обърнете ли? Трябва да се позиционирате така, че да видите работата на вашия Бог. Вие няма как да видите, как Бог работи, ако се криете зад канара от страх.

4.Най-накрая отново ви напомням да не се страхувате от атмосферата в живота си или настоящата ситуация, но вместо това вярвайте (доверете се на Бог като дете). Обърнете се към битката, знаейки онова, което вашият проблем не знае – Всемогъщият Бог е на ваша страна и е направил вашата битка Негова.

Вземете тези ключове днес и ги приложете към вашата ситуация и когато го направите, ще видите, че Бог на Йосафат е Бог който е също и Ваш!

Отидете и спечелете тази битка, без борба!
Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

2 Responses to Бог ще води битките ви вместо вас

  1. On July 23, 2013 at 08:55 мария said:

    Много насърчаващи стихове.Приложението им за всяка житейска ситуация е гаранция за успех.
    За Бог няма невъзможни неща.Всяка негова битка е спечелена.Знаейки това , ние трябва да го правим предводител на нашите битки.Всеки ден, ние имаме нашите малки сражения.Тогава когато му поверим правото да воюва за нас , ние вече сме спечелили .Вярата обаче има решаващо значение.Само като виждаме с духовните си очи и вярваме силно ще направим възможен резултата от битката.Поздрав!

    • On July 23, 2013 at 14:50 Стоян Пенчев said:

      Амин!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>