Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Не се оплитайте отново!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Галатяни 5:1

Стойте, прочее, твърдо в свободата, за която Христос ни освободи, и не се заплитайте отново в робско иго.

Вчера говорихмe за това, че трябва да бъдем войни в Божията армия, необременени от грижите на живота, но свободни да бъдем и вършим всичко, което Той иска от нас да правим. Бих желал да продължа мислите си за това, че трябва да сме необременени, защото чувствам, че това има отношение към всички нас.

Дарът и призива на Евангелието на Исус е свобода, а не робство. Плановете на нашия Спасител за нас са свобода, не иго. Все пак връгът, дяволът, планира и цели да ни оплете и отклони от свободата и да ни обвърже в мрежите на заблуждението си.

Трябва да си напомняме, че бремето и ограниченията не са нашите части от наследството в Христа. Възможно е да сме ограничени от много неща в живота и трябва да се обхождаме мъдро по отношение на мрежите, които се хвърлят по нас ежедневно.

Навици: изглеждащи безобидно навици могат лесно да се обърнат в контролиращи живота зависимости, които ви оплитат и крадат свободата ви. Оправяйте се правилно с навиците, шампиони, и се освободете от лошите привички, докато те са още като паяжина, за да не трябва да се справяте с тях, когато станат стоманени въжета.

Страхове и несигурност: без познаване на Словото и идентичноста и авторитета, който имаме в Христос, тези двете могат да станат напълно реални мрежи, които постоянно да ви оплитат и ограничават от нещата, които Исус ви е определил

Законът: Павел е обърнал специално внимание в тези стихове на съблазанта и оплитането в закона и религиозността. Той е инструктирал Галатяните, че те са намерили и получили пълна свобода, чрез вяра в Божията милост и ги е предупредил, да не се връщат назад в оковите на закона.

Тези стихове отново ни напомнят, че когато се опитваме отново да се върнем към закона, за да накараме Бог да ни хареса (християнство основано на дела), ние „изпадаме от милостта” и отново се омотаваме в самостоятелни усилия. НЕ ГО ПРАВЕТЕ! Законът винаги ще ви оплита отново и отново и ще ви ограничава, докато благодатта винаги ще ви прави по-свободни от преди – свободни да обичате, свободни да живеете и свободни да давате.

Галатяни 5:2-4

Ето, аз, Павел, ви казвам, че, ако се обрязвате, Христос никак няма да ви ползува. Да! повторно заявявам на всеки човек, който се обрязва, че е длъжен да изпълни целия закон. Вие, които желаете да се оправдавате чрез закона сте се отлъчили от Христа, отпаднали сте от благодатта.

Шампиони, помнете – това което ви направи свободни е Христовата свобода. Останете свободни!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Не се оплитайте отново!

  1. [...] на живота, но свободни да бъдем и вършим всичко,… (read more) Tags: не, новини, оплитайте, Отново, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>