Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Пазете се от сърбящи уши, но обичайте истината!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

2 Тимотей 4:3-4

Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти, и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните..

Четем как апостол Павел дава на своя духовен син Тимотей някои съвети, засягащи хората и тяхната любов към Божията истина. Той казва, че ще има хора, които вместо да обичат и прилагат истината за Божието вечно слово, ще започнат да се лутат и да търсят други хора, които да поучават и проповядват според техните желания.

Въпреки, че това е било написано преди толкова много години, то е толкова валидно и днес. За съжаление доста често аз виждам християни, преследващи нещо ново, което им гъделичка ушите, вместо да позволят на Божието Слово да извърши трансформацията, за която е било изпратено.

От моя опит зная, че една от причините хората да обръщат техните уши от истината и да се заслушват в други послания, е защото те не искат да променят нещо, което наистина има нужда от промяна. По-лесно е да намерят евтино и лесно съобщение, което оправдава или обяснява грешния начин, който те са избрали, вместо да се изправят срещу промяната.

Ние живеем в невероятно медийно-базирано време, в което със сигурност няма недостиг от Библейски учители, конференции и мултимедийни ресурси и в това няма нищо лошо, освен ако вие предпочитате “боклука”и не гладувате за основната истина. Уверете се, че онова което слушате, е подкрепено от Божието слово, шампиони, а не е просто “музика за ушите”.

Кога беше последния път, когато вие четохте Библията и казахте “Ох”? Ние трябва да правим това постоянно. Ако е минало доста време оттогава, може би трябва да проверим, дали не сме развили синдрома на “сърбящите уши”. Басните не могат да ви променят, но истината може, така че нека се уверим, че нашите уши и сърца жадуват за истинската храна, а не за захаросани бонбонки, които нямат силата да променят.

Обичайте истината и позволете на Божието Слово да направи онова, за което е изпратено – трансформация!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

3 Responses to Пазете се от сърбящи уши, но обичайте истината!

  1. On July 27, 2013 at 11:31 мария said:

    Напоследък стана доста модерно, да се провеждат тренинги за личностно развитие.Има и книги които дават съвети за щастие и успех.
    Да си призная и аз чета такива материали и стигам до извода , че това което Библията носи като послания съдържа същите принципи , които авторите на тези книги използуват.Разликата е , че посланието на Библията е боговдъхновено.То има силата да променя.
    Разбрах ,, че има опасност да се увлечем по фолософски учения, които да ни накарат да уповаваме на хора .Така нашата вяра в Бог отслабва.За нас источника на мъдрост и ръководство винаги трябва да остава Бог.Статията и напомнянето са много навремени.Поздрав!

  2. [...] басните..” Четем как апостол Павел дава на своя… (read more) Публикувано на ноември 24, 2022януари 24, 2023Автор [...]

  3. [...] басните..” Четем как апостол Павел дава на своя… (read more) Tags: истината, Но, новини, обичайте, от, Пазете, се, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>