Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Пазете се от мъдростта на глупците!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

1 Тимотей 4:7-8

А отхвърляй скверните и бабешките басни и обучавай себе си в благочестие. Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот.

Помня, че веднъж проповядвах върху този стих в нашата църква, както и че използвах няколко известни “вярвания”, за да обясня виждането си. Докато проповядвах ,аз вървях под стълба, счупих огледало, разсипах сол и не хвърлих такава през рамото си, както и още няколко други “опасни” действия. Изразът на лицата на хората беше неописуем. Тогава отворих Библията и казах: “Някой може ли да ми покаже, кое да е от тези стари вярвания в тази книга?” и разбира се, никой не го направи.

Палев окуражава Тимотей да не се занимава с подобни басни и приказки, но вместо това да се изпълва с животопроменящото Божие Слово. Това е добър съвет и за нас, ако желанието ни е да живеем като шампиони. Кога беше последния пък, когато минахте под стълба или счупихте огледало? Знаете ли какво – нищо не се случи! Ако обаче вземете някоя истина от Божието Слово и се решите да я приложите в живота си, всичко е възможно да се случи и най-вероятно ще стане.

Така че, съветът на Павел към нас днес е следният:”Не си губете времето за да изучавате всички стари басни и вярвания, съществуващи по света, но вместо това се потопете в Божието слово и станете експерти по отношение на неговото съдържание”. Когато го направите, вие се намирате във фитнеса на Бог. Неговото Слово е истинската закуска за шампиони и ни помага да сме във форма за всяко предизвикателство, пред което може да се изправим. Според този стих, Словото ни прави силни за вечността. Добрата тренировка е полезна донякъде, но изпълването с Божието Слово ви прави наистина силни.

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>