Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Бягайте, за да спечелите и вземете вашата корона от Бог!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

2 Тимотей 4:7-8

Аз се подвизах в доброто войнствуване, попрището свърших, вярата опазих; отсега нататък се пази за мене венецът (правдата), който Господ, праведният Съдия, ще ми въздаде в оня ден; и не само на мене, но и на всички, които са обикнали Неговото явление

Какъв прекрасен завършващ израз за един добре прекаран живот, пълен с целите и принципите на Бог и Неговото царство. Апостол Павел облича в думи онова, което трябва да бъде в сърцата на всички ни. Това са и думи, които ме карат да обърна внимание как аз изминавам моето състезание за Бог. А вие?

Нека ние, както Павел направи,  да утвърдим сърцата си за:

Да се борим в добрата битка на вярата с постоянство, отдаденост и кураж

Да завършим всеки своето състезание, защото няма полза от пробягване на половината разстояние. Устремете очите си към финалната линия.

Да опазим вярата. Възможно е другите да се включат в други, по-малки състезания и да се оправдават, но ние трябва да съхраним вярата си, която да ни спаси за вечността

Има вечна корона/венец

Павел има увереност по отношение на венеца на наградата, която го очаква в края на състезанието, което той е преминал през живота си. Когато прекараме нашите дни с Бог и Неговите цели, ние можем да сме сигурни, че има венец, който ни очаква от другата страна на линията. Забележете, че той посочва, че венецът са дава на духовните атлети от самия Бог!

И накрая, отново обърнете внимание на венеца, за който живеете да получите. Толкова много хора дават техните сили да бягат в състезания, за да получат временни корони, които ще траят само миг в светлината на вечността. Венци на слава и човешко призвание ще изчезнат като пара. Ние бягаме и се борим, за да получим венец, който е вечен и никога няма да изчезне или ръждяса. Хората отдават живота си, за да получат венци, които могат да видят тук в настоящето. Нека отдадем нашия живот, за да спечелим венец за вечността!

Какво ще правим с нашите венци? Най-вероятно ние ще ги използваме за хваление и ще ги хвърлим в краката на Онзи, който е коронясан над всички – Исус.

Изминете вашата надпревара за Бог, шампиони! Борете се добре! Вярата опазете!

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>