Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Вие не бягате сами!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Евреи 12:1

Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще

Никога не съм бил бегач на дълги разстояния, но мога да си представя, как всеки  бегач маратонец понякога се чувства много самотен. Дори и когато и други бегачи също участват в надпреварата, всеки бегач се сблъсква със своите собствени предизвикателства и трябва да се справя с мислите за отказване. Всеки бегач трябва да победи така наречената “стена”, или с други думи момента в който си мисли, че няма никакви останали сили и чувства, как тялото му моли да спре. Бегачът издържа на болката в тялото си, докато с всяка нова крачка дава всичко от себе си, за да направи най-доброто възможно представяне и прави всичко това съвсем сам.

Едва когато прекосят финалната линия бегачите чуват овациите на хората, които ги подкрепят и са ги чакали да се покажат зад последния ъгъл. Би било прекрасно да има и някои хора, които да ги аплодират на самотните завои от разстоянието, което току що са пробягали.

Християнството е състезание, което ние всички бягаме сами. Въпреки, че сме се устремили към един и същ финал, ние бягаме разстояние, което принадлежи на нас самите. Понякога надбягването може да стане самотно и да бъде пълно с предизвикателства, а понякога може дори да срещнем стена или наистина да желаем да спрем, но точно тогава трябва да осъзнаем, че не сме сами. Небесните балкони са пълни с викове “Хайде, можеш”, издавани от вярващи, които вече са финиширали и сега ни поддържат, за да бягаме и завършим, като носим щафетата на Евангелието, с което те вече са бягали.

Ако сте уморени или изгубили енергия във вашето състезание на вяра, чуйте великата публика от свидетели отново днес – Павел, Йоан и Петър – как викат от небесните балкони “Хайде, не спирай, можеш”. Поемете дъх, отмахнете нещата които ви обезсилват и пробягайте докрай разстоянието, което е определено за вас!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Вие не бягате сами!

  1. [...] не съм бил бегач на дълги разстояния, но мога да… (read more) Tags: бягате, вие, не, новини, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>