Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Дръжте погледа си напред към Исус!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Евреи 12:2

… като гледаме на Исуса начинателя и усъвършителя на вярата ни, Който, заради предстоящата Нему радост, издържа кръст, като презря срама и седна отдясно на Божия престол.

Шампиони, понеже Исус пробяга и финишира Неговото състезание, ние сега можем да пробягаме и финишираме нашето. Можем да бъдем сигурни, независимо че нашето трасе изглежда трудно на моменти, че ние никога няма да се наложи да изминем Неговия път и няма да изпитаме физическата и емоционална болка, пред която Той беше изправен, когато Исус отиде на кръста, за да премине победоносната, финална линия на изкуплението. Неговото усилие беше онова, което завърши трасето на спасението, по което ние бягаме днес; път на благодат и милост. Неговото добре приключено разстояние създаде за нас възможността да имаме финал, до който имаме сили да достигнем и пресечем.

Когато се бяга на дълги разстояния, винаги е добре да държите погледа си върху някого отпред, особено ако това е някой златен медалист и просто да продължавате да бягате към него. Направете го вашия пример и онзи, който ви регулира ритъма. Исус е велик пример, така че дръжте очите си на Него, шампиони, защото ако го правите, това може да гарантира и на вас победоносен финал.

Не гледайте наляво (закона) или дясно (хорското мнение) и не се оглеждайте, за да видите какво правят другите бегачи. Не, дръжте погледа си на Победителя и бягайте заедно с Него. Имитирайте го и гледайте как Той се е справил с трудностите в живота и подхождайте към тях по същия начин. Изучавайте, как Той се е справял, когато е било лесно да напусне, и правете същото. Дръжте се близо до Него, избягвайте разсейващите неща и финиширайте добре.

Той получи венец, за добре пробяганото разстояние и вие ще постигнете същото. Дръжте очите си на Него, Който започна и завърши!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Дръжте погледа си напред към Исус!

  1. [...] ние сега можем да пробягаме и финишираме… (read more) Tags: Дръжте, Исус, към, напред, новини, погледа, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>