Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Не оставяйте дара си да ви отведе там, където характерът ви не може да ви задържи!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Притчи 20:5-6

Намерението в сърцето на човека е като дълбока вода; Но разумен човек ще го извади.Повечето човеци разгласяват всеки своята доброта; Но кой може да намери верен човек?

Тези стихове поставят следния въпрос:”Кой може да намери верен човек?”. Верен е черта на характера, нещо невидимо което обитава вътре в човека. Нека разгледаме по нататък темата за дарове и плодове, таланти и черти на характера, която започнахме вчера.

Както казах предния ден, много често  в новините ние чуваме за хора, много надарени и талантливи, които един ден се озовават на позиция, в която не могат за дълго да живеят или останат, защото техният характер не е достатъчно силен или развит, за да ги държи сигурни в техния успех.

Когато сте много надарени, вие ще откриете че възможностите и успеха никога не са далеч. Но знайте, че много често заедно с успеха вървят неща, които могат да са ви полезни, но също така имат и потенциал да ви разрушат. Ако вие нямате, или имате недостатъчно развит характер, този неща могат да ви превърнат от човек с бъдеще в някого, който има просто кратък момента на слава и успех.

И така, какво е това, което ви пази от тези странични ефекти на славата и възможностите? Отговорът е много прост: вашият развит Божествен характер. Точно той ще ви помогне да кажете НЕ, когато трябва и да се отдалечите, когато са застрашени принципите ви. Помнете, че компромисите и нещата, които идват да ви съборят, рядко са грозни, а много по-често са добре изглеждащи. Те звучат като “правилни” и ухаят добре. Шампиони, винаги отделяйте време да изпитате в духа си, какво е правилно (какво казва Бог), когато изникнат подозрителни възможности и винаги имайте смелостта, да следвате Божията воля, която може съвършено да ви опази.

Вашият характер е всъщност онова, което се случва реално вътре във вас; той черпи сила от онова, което вие искрено вярвате и онова, което цените. Позволете на Божието слово и пътища да продължат да въздействат върху развитието на вашия характер и след това си поставете за цел да го използвате – особено когато офертите са наистина добри, но не съвпадат с Божията воля. Ако направите това, вие се позиционирате за дълъг и постоянен успех.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>