Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Живейте без срам!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Римляни1:16

Защото не се срамувам от благовестието [Христово]; понеже е Божия сила за спасение на всекиго, който вярва, първо на юдеина, а после и на езичника.

Вземете доброто решение днес да живеете без срам по отношение на това, кой е Бог за вас и какво Той е направил в живота ви.

Аз съм се срамувал от някои неща в определени моменти от живота ми, като поведение, забравяне на важни събития, лицемерие и т.н., но никога от Исус и Евангелието.

Понякога се срамувам за някои от онези, които се наричат християни, но изглежда, че обичат компромисите и глупавото поведение. Те се опитват да напаснат Светия Бог с техния грешен начин на живот, а това никога не може да бъде перфектно съвпадение. От Исус и Евангелието обаче никога не мога да бъда засрамен.

Когато става въпрос за Исус и онова, което Той е направил, аз искам да живея без срам, живот който да показва Неговата сила. А вие?

Християнството не е религия за мен, а личност и послание; личност и послание, които имат потенциал да спасят абсолютно всеки, който повярва, независимо от неговата култура, образование или етнос.

Нека не се срамуваме от посланието, или да бъдем срам за него. Нека винаги да помним, че то не е послание на закон и дела, но на милост, благодат и вяра. То не оставя дори и онези, които вярват че са прокълнати и грешни, но спасява и оправдава всеки, който вярва.

Нека заемем твърда позиция днес за Онзи, който направи същото за нас: Исус.

Живейте без срам, когато става въпрос за любовта ви към Него и истината на Евангелието, която Той донесе.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Живейте без срам!

  1. On October 2, 2022 at 09:00 Живейте без срам! – Evangelsko.info said:

    [...] срам по отношение на това, кой е Бог за вас и какво… (read more) Tags: без, Живейте, новини, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>