Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Хляб за храна и семе за сеитба

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

2 Коринтяни 9:10-11

А Тоя, Който дава семе на сеяча и хляб за храна, ще даде и ще умножи вашето семе за сеене, и ще прави да изобилват плодовете на вашата правда, та да бъдете във всяко отношение богати във всякаква щедрост, която чрез вашето служение произвежда благодарение на Бога..

Тук виждаме едно двойно обещание за онези, чиито сърца са пълни с желание за сеитба в живота. Бог ще снабди хляб за храна и семе за сеитба.

Бог не иска просто да ви снабди с онова, от което имате нужда за ежедневния си живот (хляб), а вместо това иска да ви осигури и семе за сеитба, за да можете:

1.Да сеете за вашето бъдеще: като разсъдлив фермер не е нужно други да определят, каква ще е вашата реколта, но вместо това може да планирате сами, каква да бъде вашата реколта, чрез използване на Божието семе с мъдрост и вяра.

2.Да сеете за целите на Неговото царство и спасението на другите, за да създадете реколта за вечността, а не само за вашата собствена облага.

Вярвайте в Бог днес не само заради хляба (ежедневното снабдяване), но и за семе за сеитба (бъдеща жътва)

Той дава семе на сеяча.

Бог не може да бъде заблуден. Той може да види, когато сърцето на човек е предразположено за сеитба и Той обещава, че ще снабди семе за този човек да сее. Уверете се днес, че сърцата ви са настроени за сеене, а не само за осигуряване на ежедневните продоволствия. Тогава ще можете с вяра и увереност да очаквате снабдяването на семе от Божествения Доставчик.

Много е важно да не забравяте, че Бог дава семе с причина, която е различна в живота ви от хляба. Уверете се, че вие не изяждате това семе и не го третирате като ежедневно снабдяване, а гледате на него като семе и го поставяте в плодоносна почва възможно най-бързо. Тогава ще дадете възможно най-бърз старт на неговото израстване и в последствие реколта. Никога не яжте семето! Ако един фермер изяде неговото семе, вие ще го наречете глупак, защото той ще се обрече на бъдещ недоимък.

Той дава хляб за храна и семе за сеитба

Днес се обърнете към Бог с благодарност за хляба, но и за семето които Той ви предоставя за настоящето и за бъдещето.

Помнете Божието обещание, че Той ще разшири  възможностите за сеитба на сеяча, така че да благоуспява във всички случаи. В какъв случай искате да сеете вие днес? Благодарете на Онзи, който дава семе днес и очаквайте доставката му!

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

2 Responses to Хляб за храна и семе за сеитба

 1. On September 13, 2013 at 08:15 мария said:

  Днес , когато планирам деня си си задавам въпроса:
  1.Какво мога да направя за Бог?
  2.Какво мога да направя добро за другите ?
  Какво мога да направя добро за себеси?
  Да бъда жетварка на Божията нива-да нося посланието за Божието царство, това е моятаа задача , като ученичка на Исус.
  Да развивам плодовете на духа в себе си.
  На правя на другите , това което искам и те да правят на мен!
  „Да бъда съд за почтена употреба!
  Знам че Бог е щедър и дава изобилно !
  Поздрав!

 2. [...] богати във всякаква щедрост, която чрез вашето… (read more) Tags: Зa, новини, Сеитба, семе, хляб, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>