Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Чувства ли се “у дома” Бог във вас!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Йоан 14:23

Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него.

Искате ли да имате ежедневна, интимна връзка с Бог или само обикновено познанство?

Още веднъж Бог оставя избора на нас. Какво желаем ние? Божието желание за нас е да имаме интимна и постоянна връзка с Него, а не само теологично разбиране за Него като “вечен”. Библията говори за реалността на Неговото присъствие постоянно с нас, като казва неща като “ние сме храм на Святия Дух” (1 Коринтяни 6:19) и “аз никога няма да ви оставя или забравя” (Евреи 13:5). Моят въпрос обаче всъщност е – Бог дали се радва да обитава във вас и да наблюдава живота, който сте избрали да живеете? Бог притежава вашия живот (защото Той го купи с Неговата кръв), или животът ви е място, което Той чувства като свой дом?

Забележете, какво Исус смята за необходимо в нашия живот, като място което Той иска да направи свой дом, а не само да притежава. Обичайте Го, пазете словото Му. Истината е, че тези неща трябва да съществуват в живота на всеки вярващ, но за съжаление понякога те не са. Понякога грижите на живота, а дори и така нареченото “модерно християнство”, могат да ви поддържат във вярата в Исус, но не и безрезервно обичайки Го, както може би в началото. Време е да възродим тази първа любов и да се уверим, че тя остава защитена основа на живота ни.

Отново,  когато става въпрос за следване на словото Му, много хора спазват само части, които са им удобни, предвид живота им. Исус никога не каза да пазим части от словото, които ни харесват. Той иска да го следваме изцяло и напълно. Той иска вие да уеднаквите живота си с Неговото слово, а не да се опитвате да пригодите словото да пасне на избрания от вас живот.

Ако искате да познаете невероятното, необяснимо чувство на това Бог да направи “дом” във вас е много просто – живейте, като Го обичате повече от всичко друго. Направете Неговото слово абсолютен авторитет в живота ви и всичките му части. Повярвайте ми, когато преживеете интимността на Неговата близост, вие никога няма да се задоволите с нещо по-малко. Когато Бог направи “дом” във вас това естествено, нерелигиозно, абсолютно променя онова което правите и начина ви на живот, защото изведнъж вие не искате да изгубите тази интимност. Повярвайте ми, това повлиява какво гледате и какво правите, с кого се срещате и т.н. Защо? Защото ставате чувствителни за Неговото интимно присъствие във вас и не искате нищо и никой да Го накара, да не се чувства като у дома си във вас. Каквото и да трябва да изгубите, то никога няма да може да се  сравни с богатството на Неговата интимна близост.

Нека попитам още веднъж, какво искате вие: просто познанство или интимни взаимоотношения?

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>