Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Вярата оставя въпроса “как” на Бог!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Притчи 3:5-6

Уповавай на Господа от все сърце, И не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него, И Той ще оправя пътеките ти.

Когато изучаваме вярата с желание да и позволим да расте в живота ни, ние скоро откриваме, че става въпрос  за доверие. Само че тук не говорим за доверие, когато знаем как ще се случат нещата, а доверие, когато нямаме дори и идея, как Бог ще извърши обещаното от Него. Бидейки хора, ние винаги искаме да знаем “как” ще стане, или казано по друг начин да сме наясно с точния път до мястото, обещано ни от Бог. Повечето пъти обаче Бог не действа по този начин, защото Той иска от нас да живеем с вяра. Вярата сама по себе си няма нужда да бъде придружена с физически доказателства (Евреи 11:1).

Когато изучаваме живота на Авраам виждаме, как Бог се движи във вярата. Когато разберете това, то ще ви помогне да осъзнаете, как да вървите чрез вяра с Него. В началото на Авраамовото пътуване Бог влезе в неговия “комфортен” свят и каза “Имам толкова повече за теб”. Когато Авраам поискал да разбере повече за пътя към това прекрасно място, Бог му казал само “Напусни настоящото си място и тръгни по този път”. Без карта, без сателитна навигация, без координати, без идея какво ще се случи зад следващия ъгъл, или къде въобще беше този ъгъл. Все пак Авраам избра да не се уповава на неговото разбиране, но вместо това да повярва на обещанието и на Обещаващия. Когато направи стъпка към обещанието, пътят започна да се разкрива. След всеки завой той имаше възможност да опитва силата и добротата на Бог, докато един ден пристигна на мястото, обещано му от Бог. Ако чакате за пътя, за карта или за момент в който напълно ще разберете онова, което Бог иска да направите, приятели, може да чакате много дълго. Бог търси онези в това поколение, които да получат Неговите обещания и вървят според тях, дори и когато не могат да разберат “как” ще се случат нещата. Това е вяра.

Какво ви е обещал Бог? Какво ви спира да започнете пътуването към Него? Чакате ли Бог да ви покаже “как”? Как Бог ще изпълни нещата, как Бог ще снабди, как Бог ще отвори тези врати….

Винаги има много “как” в пътя на вярата, но точно вярата е предназначена да довери тези “как” на Бог, който е обещал прекрасните места.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Вярата оставя въпроса “как” на Бог!

  1. [...] расте в живота ни, ние скоро откриваме, че става… (read more) CategoryНовини Тройното въже (Еклисиаст 4:7-12) [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>