Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Бог търси изпълнено с вяра покорство!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Притчи 3:5-6

И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа..

Нека останем с Авраам и още веднъж видим, че вярата е просто доверие, дори когато е неосъзнато.

В тази връзка Бог поиска от Авраам да пожертва обещания си син, който му беше дал. Това не звучи логично, нали? Бог обеща да му даде свръхестествено дете и след това искаше да му го отнеме. Още по-лошо: Той очакваше бащата, който толкова обичаше сина си, да го пожертва сам. След това виждаме Авраам в послушание да върши точно поисканото от Бог, дори когато детето питаше “Къде е агнето”. Той продължаваше да строи кладата и дори вдигна нож над детето.

Аз вярвам, че Авраам знаеше, че Бог нямаше да му отнеме необратимо онова, което му беше дал. Виждаме проблясък на тази увереност, когато четем, как Авраам казва на слугите си, когато тръгват да изкачват планината:”Чакайте ни, ние ще се върнем”. Той познаваше Бог и Неговата доброта достатъчно добре, за да знае, че ще се върне с детето, но не знаеше, как точно щеше да се случи това. Как Бог щеше да направи това.

Когато се изправи в този момент без връщане назад, с всичко което му беше ценно на олтара, Бог му каза да спре и му показа агнето в храстите. Тогава Той каза “Ето го Моето снабдяване за това жертвоприношение, освободи сина си”. Сега ние разбираме, много години по-късно, че съюзът беше направен духовно. Както Авраам беше готов да пожертва неговия единствен, обичан син така и много години по-късно, Бог щеше да направи същото за нас.

В този момент обаче Авраам можеше да избере много различни “как”: как щеше да стане това, как щеше да проработи? Вместо това, за наша поука, той избра да вярва, да се довери на Бог и да не уповава на неговите собствени разбирания и мъдрост. А вие бихте ли сложили бъдещето си на олтара? Може би нещо свързано с вашата сигурност или безопасност? Вярвате ли дълбоко в себе си, че Бог има най-доброто за вас и чрез този момент или онова, което Той иска да направите, ще ви заведе на прекрасно място. Така както Авраам имаше пътуване на лична вяра с Бог, така и всеки един от нас го има и Бог все още очаква от нас да му дадем ценните си неща, за да види, дали вярата и доверието ни са само песни, или наистина са наш съзнателен път на живот.

Позволете ми да завърша със следното: прочетете края на историите за хора, които избраха да се доверят на Бог – Йосиф, Авраам, Йосиф и т.н. – пътищата им бяха пълни с неизвестни “как”, но те винаги достигаха до обещаните места.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Бог търси изпълнено с вяра покорство!

  1. [...] останем с Авраам и още веднъж видим, че вярата… (read more) CategoryНовини Вярата оставя въпроса “как” на Бог! [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>