Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Поемете контрол върху действията на сърцето си!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Йоан 14:27

Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои.

Когато вървите с вяра, вие трябва да имате контрол върху действията на сърцето си. Когато вървите към Божиите обещания, както казахме, повечето пъти без представа как Бог ще извърши обещаното, много различни емоции могат да се развихрят във вътрешния ви свят. Вашето сърце е изключително важна част от живота ви – принципно, ако то спре, нищо друго няма значение. Така е и нашето невидимо сърце: това място на емоции, където се случват разсъжденията и където може да обитава вяра или страх.

Този стих е свързан с мира  и по-точно с мира от Бог. Този мир, който е по-силен и съвършен от всеки друг. Забележете, че Исус казва за мира, както и за праведноста, че Той го дава, което означава, че не трябва да се притесняваме, че неговото присъствие зависи от нашите дела. Той е дар, предоставен, за да остане. Забележете, какво казва Исус след това: понеже вие вече имате Неговия мир, вие трябва да поемете контрол върху действията на сърцето си. Уверете се, че тези активности не са базирани на страх, а вместо това на вяра. Когато има активности базирани на вяра в сърцето, тогава вие отблъсквате страничните ефекти, които вървят заедно с неща като страх, неща като безпокойство и грижи, които всъщност имат потенциала да съкратят дните ви.

Исус специално говори да не допускаме сърцето ни да върши определени неща. Еха! Това означава, че вие имате контролна роля върху дневните му активности. Исус казва “Да не се смущава сърцето ви, нито да се бои”. Помнете, че ние вървим с вяра, а не с виждане, което означава, че не бива да бъдем движени или стресирани от онова, което е възможно да видим. Вместо това ние трябва да бъдем стабилни, независимо от променящата се обстановка, заради Онзи в Когото сме повярвали. “Да не се смущава сърцето ви, нито да се бои” – изберете да изгонвате нещата, които могат да причинят страх, защото не можете да си позволите, да бъдете пълни със страх вместо с вяра.

С една дума всичко зависи от вас. Христос е във вас, което значи, че вашият мир е постоянен във вашето пътешествие на вяра. Сега обаче вие трябва да изберете, какво да прави сърцето ви по време на това пътуване.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Поемете контрол върху действията на сърцето си!

  1. [...] си. Когато вървите към Божиите обещания,… (read more) 0SHARESShareTweet CategoryНовини [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>