Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Да се събудите в най-хубавия си сън

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Битие 45:4-5

Тогава Иосиф рече на братята си: Елате близо до мен, моля ви. И те се приближиха. И рече: Аз съм брат ви Иосиф, когото вие продадохте в Египет. Сега, не скърбете, нито се окайвайте, че ме продадохте тук, понеже Бог ме изпрати пред вас, за да опази живота

Нека останем с Йосиф още една сутрин!

Помислете за неговия живот, книгата на неговите дни – това беше истинско приключение,  пълно с вяра. Имаше много сутрини, в който той може би се събуждаше и казваше “Къде съм?”. Когато аз пътувам много и проповядвам на различни места, към края на пътуванията се оказва, че аз се оказвам в някой хотел и си мисля “Къде съм?”. Животът на Йосиф трябва да е бил много подобен: една сутрин той отваря очите си и е у дома с неговия обичан баща Израел; друга сутрин се събужда и е в ямата; друга сутрин в двореца; следващата сутрин в затвора. Трябва да е било странно понякога да се събужда, без да е сигурен, какво ще види. Една сутрин обаче той се събудил и е видял стените на спалнята на мъжа, който е бил втория в държавата. Този човек е бил самия той.

Защото това беше толкова хубава сутрин? Защото този ден той се оказа в реалността на жътвата на съня, който имаше много години преди това. Когато Йосиф беше още момче, Бог му даде сън, че той ще бъде издигнат да управлява и ще бъде част от Божия план за водачество на цялата нация. Това беше същият сън, който го вкара в толкова много неприятности. Тази сутрин обаче беше деня, в който братята му щяха да дойдат и да му се поклонят, търсейки помощ, без да знаят кой е той; тази сутрин неговият баща щеше да открие, че той беше жив и ще се събере отново с тях; тази сутрин беше деня, в който той щеше да каже на онези, които го нараниха, че “Злото което направихте, Бог използва за добро”.

Аз не знам в каква стая от жизнения ви път сте се събудили тази сутрин: добра, лоша, пълна с предизвикателства? Мога обаче да ви кажа, че ако сте решили да следвате Божия план за вашия живот, вие ще се събудите един ден в стая, която не сте виждали никога преди – вие сте я видели само в съня, който Бог ви е дал.

Още веднъж казвам, настоящето е само глава в една велика, голяма книга; тази книга, приятелю мой, е твоя живот. Твоят автор, Бог, е измислил един наистина добър край за тази книга!

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>